Евродепутатът от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите

...
Евродепутатът от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите
Коментари Харесай

Елена Йончева: Ако БСП получи мандат, трябва да го върне

Евродепутатът от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Елена Йончева счита, че Българска социалистическа партия би трябвало да върне мандата за сформиране на държавно управление, в случай че го получи от президента. Според нея в противоположен случай левицата рискува да бъде пометена от мощен публичен яд.

Ето и цялата позиция на Йончева по тематиката:

" В случай че Българска социалистическа партия получи мандат за сформиране на държавно управление, би трябвало да го върне. Кабинет, излъчен от левицата в Народното събрание, без значение по какъв начин ще бъде опакован – като програмно, експертно, краткотрайно държавно управление, и без значение с кого отпред, ще бъде тежък политически удар против партията. Защото сходно държавно управление може да се случи главно с гласовете на ГЕРБ. Това ще провокира мощен публичен яд. Българска социалистическа партия мъчно ще се възвърне.

Бойко Борисов се пробва да внуши, че страната ще изпадне в безпорядък, в случай че няма постоянно държавно управление. Към същата теза се придържа и Корнелия Нинова. Съвпадението на позициите на двамата може да се реализира в третия мандат. В нощта на изборите Бойко Борисов насочи сходна оферта.

Бойко Борисов ще направи всичко допустимо да предотврати служебно държавно управление. Един длъжностен кабинет ще е решен да извади на ярко корупционните схеми. Изборите към този момент ще се проведат в нова обстановка - друга ЦИК, променен Избирателен кодекс. Ще се основат условия за един почтен избор. Ще забележим друг резултат за ГЕРБ - мощно ограничение на въздействието ѝ.

Обратното - държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия и с поддръжката на Бойко Борисов, ще затвърди увереността на гласоподавателите, че социалистическата партия не може да реализира смяна. Трябва ни държавно управление, което ще може да предприеме съществени промени, а не следващата реплика. Всеки кабинет, който разчита на гласовете на ГЕРБ, ще обслужва главно Бойко Борисов.

Да се преодолее този властнически режим, няма да е елементарно. Ще би трябвало да преминем през чести избори, до момента в който не почистим съучастниците на Бойко Борисов на всички равнища и във всички партии. В Европа честите избори са част от демократичната процедура. В Италия за последните две години имаше три държавни управления с трима министър председатели. Последното държавно управление падна след различия за националния проект за възобновяване. В Испания за четири години имаше четири пъти избори.

Изборите са инструмент в търсене на по-качествен резултат, от какъвто обществото се нуждае.

Ако желаеме смяна, а не реплика, Българска социалистическа партия би трябвало да върне мандата за сформиране на държавно управление. В противоположен случай партията просто ще бъде пометена. Левите хора не го заслужават ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР