Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел разкри в интервю за Novini.bg

...
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел разкри в интервю за Novini.bg
Коментари Харесай

Вижте какъв е ключът към успеха на Ева Майдел

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел разкри в изявление за Novini.bg какво научи от дамите водачи в областта на политиката и предприемачеството, каква е тайната на триумфа й и по какъв начин се преборва с мъжете в Европарламента.

Като един от най-младите евродепутати, по какъв начин успявате да бъдете толкоз сполучлива в работата си? Каква е тайната на триумфа Ви?

През последните 10 години съм радостна и признателна, че имам опцията да се изучавам от дами водачи в областта на политиката и предприемачеството. Възможността да работя с експерти като Илияна Иванова, Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в... към профила, Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила, Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила, Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила, да се докосна до опита на бизнесмени като Цветелина Николова, Кристина Цветанова, Дарина Стоянова, Боряна Манолова и други ми даде доста.
Благодарна съм и на екипа ми, с който си слагаме стратегически цели и работим за тяхното осъществяване с мотивация и възторг. Бих желала да благодаря и на българските жители, които ни се доверяват и за тяхната поддръжка за реализирането на общите ни планове и хрумвания.

Усещате ли компликации като жена в работата си? Как успявате да преборите мъжете в Европарламента по основни въпроси и по какъв начин печелите доверието им?

За благополучие Европейският парламент е един от парламентите в света, където дамите са най-добре показани – 38 % от всички членове. Въпреки че това е надалеч от % на дами в обществото (над 50%), наклонността през годините е за постепенно, само че непрекъснато увеличение на броя на дамите в Европарламента, както и в националните парламенти прочее. Има доста надарени дами в политиката, които са модели за подражателство. Бих желала да окуража младите дами, които се интересуват от политика, да не се опасяват да демонстрират водачество и увереност, тъй като единственото, което може да ги спре от сполучлива кариера, е личната неустановеност.

Политиката не е единствено за мъже и Вие сте един от образците за това. Какво е посланието Ви към дамите по случай 8 март?

8 март е хубав празник. Но преди да подарим или приемем букет с цветя, е добре да се замислим за това какво означаваме през днешния ден: денят за правата на дамите.
Ден, в който да напомним, че в 21-и век даже в развита Европа съществуват неравнопоставеност сред мъже и дами. Жените получават 16% по-ниско заплащане от мъжете за една и съща работа и позиция, както и едвам една четвърт от политиците в Европа са дами.
Днес е ден, в който оказваме уважението си към работата на доста персони и организации като Жени ГЕРБ, които работят за това всички да сме равни и да използваме гениите на цялото общество.
Затова поисквам на всички дами да отстояват всекидневно с дейностите си равния достъп до благоприятни условия и да не слагат сами бариери пред задачите си. Пожелавам да претворим гения и капацитета на всяка една жена във ентусиазъм за най-младото потомство.

Как успявате да съвместявате добре персоналния с професионалния си живот?

Сега разбирам по какъв начин множеството дами, които познавам, се усещат, съвместявайки професионалните си задължения, със основаването на семейство и развъждането на децата си. Голямо предизвикателство е и по тази причина съм признателна на фамилията и екипа ми, които оказват помощ извънредно доста да осъществяваме динамичната стратегия и цели, които си слагаме.

Какво следва в работата Ви като евродепутат и кои са значимите неща, които би трябвало да се свършат, с цел да имаме една по -стабилна и по-сигурна Европа?

За всички българи би трябвало да е въпрос на национално обединяване и идея да доведем европредседателството до сполучлив край. Досега оценките са доста положителни, само че най-напрегнатите месеци откъм работа занапред предстоят.
С сътрудниците ми от делегацията на ГЕРБ в Европарламента работим, с цел да дадем нашия принос за ефикасното протичане на законодателната работа по време на българското председателство. Всички европейски погледи в този момент са ориентирани към България и е обща идея да работим за съвременна и просперираща страна, която пази традициите си.
Една такава опция за показване на България е Голямото хоро в Брюксел, което с моя екип осъществяваме за втора поредна година, приемайки щафетата от Кристалина Георгиева, която го инициира още през 2013 година Тази година е под патронажа на българското председателство в границите на огромния фестивал Балкан Трафик и ще се организира на 22 април 2018 година на площада Гран плас в Брюксел с присъединяване на оркестър и отбор, които сме поканили от България.
В Комисията по вътрешен пазар и зашитата на потребителите, където съм член, работим върху редица регламенти. Един от тях влиза в действие тази година и ще даде опция на всички консуматори да употребяват абонаментите си за филми, музика, игри, където и да пътуват в Европейски Съюз. Друго досие е ориентирано към възстановяване на действието на вътрешния пазар посредством своевременен продан на информация. Освен това водим и разисквания в областта на киберсигурността, която е от извънредно значение за всеки, който има достъп до интернет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР