Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков е сезирал Комисията по бюджетен

...
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков е сезирал Комисията по бюджетен
Коментари Харесай

Андрей Новаков иска Европарламента да остави Антикорупционната комисия

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков е сезирал Комисията по бюджетен надзор в Европейския парламент да ревизира настояването на на Комисията за лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ), оповестиха от пресофиса на Новаков.

Според Новаков, настояването за закриване на тази комисия е интервенция в нейната активност. Той е изпратил писмо до ръководителя на комисията Моника Холмайер, с което я сезира за опит за политизиране и застрашаване независимостта и работата на КПКОНПИ.

В писмото се показва, че и нициираните промени в закона ще имат пряк резултат върху към този момент формирани производства и стартирали каузи за лишаване на активи на стойност над 3 милиарда лева .

" Няма да допуснем опити за интервенция в работата на приет от европейската общественост български орган за битка с корупцията, който сполучливо сътрудничи с други европейски институции. Тук няма място за политически игри и отбрана на бизнес ползи ", е споделил Новаков, представен от пресцентъра.

Според него, намесата в работата на този орган само би поставила леке върху имиджа на страната ни, " декларирала ясно и с съответни дейности волята за промени за реализиране на ефикасна битка с корупцията и господство на правото ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР