Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев сравни резолюцията на Европейския парламент

...
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев сравни резолюцията на Европейския парламент
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Тази резолюция е чисто партийна декларация, за нас е важна оценката на ЕК

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев съпостави резолюцията на Европейския парламент за върховенството на закона в България с коледна елха „ с най-различни неща “. Елементите, които се припокриват с отчета на Европейската комисия, съгласно него са „ политически украсени “ с отрицателни фрази.

„ За нас меродавният отчет е този на Европейската комисия, той е сериозен и справедлив ", посочи Ковачев пред БНР.

" Контролните органи на Европейския съюз са ОЛАФ и Европейската счете палата. В техните отчети, последните отчети, се споделя, че нередностите с европейски фондове в България са под 1%. Ако има конкретика, би трябвало да отива в тези контролни органи, само че не да се употребява за пропагандна цел, някаква еуфория… “, счита още той

По значими за България цели и тематики българските евродепутати постоянно са се обединявали, в този момент за първи път имаме доста съществено оттегляне с пропагандна цел, означи Андрей Ковачев.

Ние се противопоставихме изобщо да има такава резолюция в предизборна обстановка, напомни евродепутатът.

„ Тази резолюция е писана единствено от избрани политически групи в Европейския парламент. Те не позволиха едната част на Народното събрание да напише и една дума в нея. Това не ви ли демонстрира, че това е чисто партийна декларация? Тя, няма по какъв начин, писана от политици, да няма политически привкус и да не се употребява за правене на политика. За нас е значима оценката на Европейската комисия и през ноември – оценката на Европейския съвет, където в първата петица ще бъде оценена и България във връзка с върховенството на закона “, разяснява още Андрей Ковачев.

За страдание към този момент няма ефикасен механизъм за надзор върху страните членки по какъв начин употребяват европейските средства, уточни Ковачев.

По думите му „ България желае непоколебим надзор, критерият да бъде не воднист, както е в този момент “.

Според Андрей Ковачев всички тези в резолюцията, които съответстват с отчета на Европейската комисия и всички съответни неща, които би трябвало да бъдат осъществени, освен би трябвало да се одобряват, само че би трябвало да се изпълнят – като се стартира от това държавно управление и идващите държавни управления след него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР