Евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев обяви, че не би приел

...
Евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев обяви, че не би приел
Коментари Харесай

Емил Радев няма да приеме номинация за главен прокурор

Евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев разгласи, че не би приел да бъде номиниран за основен прокурор. Неговото име се спрягаше импровизирано в политическите среди през последните няколко месеца. Преди три седмици правосъдният министър Данаил Кирилов отхвърли да отговори изрично на въпроса дали Радев е кандидат за позицията.

" Аз ясно съм декларирал, че ще работя в Европейския парламент. Тази седмица бях определен за зам.-председател на една доста значима комисия в Народното събрание - Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешен ред. Моите цели са свързани с работата ми в Европейския парламент и отбрана на ползите на България там ", сподели Емил Радев по време на полемика с част от българските евродепутати, която се организира в София.

Емил Радев обаче се надява новият Европейски парламент да даде нов подтик на процедурата за избор на европейски прокурор. Той чака новия мандат в Екологичен потенциал да бъде " доста по-труден от предния ".

" Ще са нужни поддръжката на три-четири политически фамилии в Екологичен потенциал, с цел да се одобри обещано законодателство и да се направи даден избор, тъй че би трябвало да има " доста ясна българска позиция и доста ясна поддръжка във всяко едно политическо семейство ", сподели Радев, представен от БНР.

Той изясни, че има вид гласуването на кандидатурата на Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейската комисия да се отложи
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР