Евродепутатът от Европейската народна партия Роберта Мецола е внесла поправки

...
Евродепутатът от Европейската народна партия Роберта Мецола е внесла поправки
Коментари Харесай

Поискаха включването на разследваните президентски съветници в резолюцията за България

Евродепутатът от Европейската национална партия Роберта Мецола е внесла ремонти в резолюцията за. Тя предлага да бъдат добавени случаите с президентските съветници, упрекнати в търговия с въздействие и причина за осъществяване на длъжностни закононарушения, оповестява БНР.
Сред общо 36-те ремонти, които целят мощно да смекчат острия звук против държавното управление в документа, евродепутатът от Малта предлага текст, в който явно засяга съветниците на президента Пламен Узунов и Илия Милушев. Той е със следното наличие: " Двама съветници на президента са забъркани в престъпни дейности, а и са били упрекнати в нелегално събиране и запазване на документи с държавен щемпел за класифицирана информация, получени нелегално от Държавната организация " Разузнаване ", както и в присъединяване в престъпна интрига за търговия с въздействие, като да вземем за пример предоставяне на българско поданство на съветски жител ".
 Андрей Ковачев увери, че България ще извърши рекомендациите от отчета на Европейска комисия Андрей Ковачев увери, че България ще извърши рекомендациите от отчета на Европейска комисия
„ Без правдивост и без ефикасна битка с корупцията няма разцвет и сигурност. България е поела ангажимент, извършва и ще и...
В друга желана от нея корекция, в която се цитират международни медии с информация за връзки на престъпни групировки и държавните управляващи, Мецола упорства да се добави текста за връзките сред разследващите служби и съветниците на президента, както и че се приветства решението на българското държавно управление да изгони дипломати, за които се твърди, че са правили боен шпионаж и са събирали класифицирана информация за държавни секрети с желанието да я предадат на трета страна.
Друга корекция на Мецола, която е един от шестимата представители на Малта в Европарламента, гласи, че президентът, който има конституционното обвързване да бъде политически безпристрастен, е взел директна линия на държание в съпротива на държавното управление, изискал е неговата оставка и употребява митингите като платформа за своята позиция.
Колегата й от партията на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки е внесъл 9 ремонти, в които упорства да паднат текстовете, с които се показва страдание за отхвърлянето от страна на България на Истанбулската спогодба, както и съпътстващата я дезинформация, а също по този начин и за речта на омразата против малцинствата, която употребяват доста депутати, а имунитетът ги пази от наказателно гонене.
По-рано през днешния ден, още веднъж пред националното радио, основният редактор на проверяващия уебсайт „ Биволъ “ изрази мнение, че - коя група по какъв начин да гласоподава поправките. Според него концепцията на тези ремонти е да се " извадят зъбите " на резолюцията, да се махне името на премиера Борисов, а в случай че не може - да се добави името на президента Радев.
 Йоурова: Искаме да забележим резистентен позитивен резултат в битката с корупцията Йоурова: Искаме да забележим резистентен позитивен резултат в битката с корупцията
" Искаме да забележим резистентен позитивен резултат в промяната на правосъдната система, в битката с проведената престъпност и корупцията. Щ...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР