Евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк посети два от най-засегнатите райони

...
Евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк посети два от най-засегнатите райони
Коментари Харесай

Илхан Кючюк от Хатай: Ние заставаме зад турския народ с всички сили

Евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючюк посети два от най-засегнатите региони от опустошителните трусове в Турция – Адана и Хатай. Кючюк организира редица срещи, измежду които с кмета на община Адана Зейдан Каралар, със заместител регионалния шеф Музафер Шахинер и с ръководителя на Асоциацията на балканските турци в Адана - Азиз Саъроглу. На срещите са разисквани опциите за продължаваща поддръжка на потърпевшите и своевременния отговор на Европейски Съюз на опустошителните трусове, лишили хиляди животи в Турция.

„ Турция има голяма потребност от човешка взаимност. На 20 март ще се организира интернационалната донорска конференция, чакам Европейски Съюз да направи доста мощна финансова поддръжка за Турция в този сложен миг. Ние заставаме зад турския народ с всички сили и ще създадем всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че помощта доближава непосредствено до нуждаещите се, тъй като Европейски Съюз оказва помощ на съдружниците си във всичко! Днес цялата общественост благодари на България и Движението за права и свободи за самодейностите в поддръжка на бедстващите. “, съобщи Кючюк по време онлайн включване от Хатай.

От своя страна ръководителят на Асоциацията на балканските турци в Адана - Азиз Саъроглу изрази признателност към България за солидарността и към Движението за права и свободи за инициираната акция, която доближи и до европейските институции.

„ Благодаря на господин Кючюк, че пропътува толкоз дълъг път и е тук с нас. Благодаря на структурите на Движение за права и свободи и на Мустафа Карадайъ за проведената дарителска акция и за изпратените десетки тирове с филантропична помощ. Все още има починали хора, които не са извадени от руините. Виждате какъв брой са огромни мащабите на земетресението. Работата тук продължава, уповавам се в никакъв случай повече да не ни сполетяват такива бедствия. “, сподели Саъроглу по време на живото включване в обществените мрежи, което дружно с Илхан Кючюк направиха от Хатай. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР