Евродепутатът от Демократична България Радан Кънев коментира дали има шанс

...
Евродепутатът от Демократична България Радан Кънев коментира дали има шанс
Коментари Харесай

Радан Кънев: Всички без Демократична България ползват този парламент за предизборна кампания

Евродепутатът от " Демократична България " Радан Кънев разяснява дали има късмет за третия мандат след днешното привършване на втория, който бе на " Продължаваме промяната ".

" Прекарах последните два дни съвсем напълно в Народното събрание и организирах десетки диалози. Не наподобява оптимистично. Като гледаме и по какъв начин тече дебатът, наподобява все по-малко оптимистично. Той е отвън границите на положителния звук и на положителното образование и е доста избирателен по характера си по доста въпроси. Личи си, че доста политически сили употребяват 48-ия парламент като естрада за предизборна акция за 49-ия. Тук " Демократична България " прави едно положително изключение ", сподели той в " Лице в лице " по БТВ.

" По тази причина бих разсъждавал дали е хубаво да има кабинет и по какъв начин би могло да стане. Моето разбиране, което е от началото на тази парламентарна рецесия, е, че е значимо да има България конституционно определено и устойчиво държавно управление. Да има едно равнище на консенсус оттатък разногласията. По ключовете въпроси би трябвало да има устойчиво болшинство. Защото на нас ни следва следващият опит за влизане в Шенгенското пространство, следва усилието за влизане в Еврозоната, където една неуправляема страна няма да бъде призната, каквито и критерии да са изпълнени. Предстои ни нещо доста значимо - интервалът, в който България ще се ориентира в новите стопански действителности. Има извънредно доста нови решения на европейско равнище - в защитата, стопанската система, енергетиката, които България без работещ парламент не може да одобри. Сроковете са къси ", счита още евродепутатът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР