Евродепутатът Николай Бареков излезна с отворено писмо до медиите и

...
Евродепутатът Николай Бареков излезна с отворено писмо до медиите и
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО! Бареков с отворено писмо: Опитът да стартират делото КТБ създаде само нови поводи за гнусотии!

Евродепутатът Николай Бареков излезна с отворено писмо до медиите и обществеността по отношение на делото КТБ.

Публикуваме, дружно с приложените документи.

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ, ЖУРНАЛИСТИ И ОБЩЕСТВЕНОСТТА

Опитът на прокуратурата да започва делото „ КТБ” сътвори нови мотиви за гнусотии, клевети и клюки по мой адрес. Превръщането ми в очевидец, с помощта на един хвърчащ лист от „ халваджийски бележник “, възложен от партийната централа на РЗС и злощастният политик Яне Янев, даде мотиви на „ фабриките за подправени новини” да стартират свободни тълкования по мой адрес.

Целта е една и прекомерно транспарантна. Зад необятния тил на „ медийната звезда” Николай Бареков да се скрият всички виновници за грабежа на КТБ, а разграбването да продължи в идващите месеци с цялостна мощ. Интелигентните хора схващат, че в мое лице няма нито провинен за грабежа на банката, нито очевидец, тъй като в никакъв случай не съм бил в никакви управителни органи или във взаимоотношения с членове на такива на КТБ и на надзорните държавни органи - Българска народна банка и КФН.

Класическият компромат против мен е подаден от главната маша по това време на моя главен политически конкурент. За разлика от доста други политици, няма нито един документ или сведение, което да ме уличава в каквито и да е нерегламентирани връзки с подсъдимия банкер Цветан Василев или с институцията, представлявана от него до 2014-а година.

Напротив, аз съм единственият предстоящ тогава политик, който, в случай че е имал някакви взаимоотношения с компании, близки до КТБ, то те са били законово регламентиран, чрез обществен трудов контракт.

Както е известно, бях шеф на Новините на ТВ7 и напълно за малко Изпълнителен шеф на малкия екран, за което съм си получил контрактуваните хонорари и съм си платил дължимите към страната налози в размер на над 450 000 лева Това е потвърдено и доказано посредством щателна инспекция на моите трудови приходи 5 години обратно от българската прокуратура и Национална агенция за приходите. Държа да подчертая, че заплащането ми бе обвързано с рейтинга на малкия екран, която тогава дишаше във врата на съперниците си със 100 милионни годишни бюджети БТВ и Нова телевизия.

Ще заявявам и пред съда, както съм го заявил и потвърдил с документи пред прокуратурата, че в никакъв случай не съм получавал „ бонуси, награди или рушвети” в плик или по банков път, измислени от клеветите на Яне Янев и неговия стопанин, нито от КТБ, нито от ТВ7, нито от други, свързани с тях компании. Единствените ми трудови правни отношения с малкия екран са били на основата на 5-годишен мениджърски контракт за ръководство, който беше разтрогнат предварително още след първата година, с платени към него част от дължимите заплати под формата на неустойки, което няма нищо общо с термините „ бонуси, награди или рушвети”.

Към писмото ползвам и двамата ми контракта за ръководство на ТВ7 и Нюз7, както и изискванията ми на възнаграждение и анулиране. Те са десетгодишни. Още през 2014-а година са подадени от мен в прокуратурата в качеството ми на „ свидетел” и са на нейно разположение, дружно с документи, удостоверяващ платените от мен дължими налози към страната в размер на над 450 000 лева Както добре виждате, те не са подписани нито с Цветан Василев, нито с КТБ. И в прорез с категорично поисканите от Борда на малкия екран и подписани клаузи за конфиденциалност, те бяха пуснати в общественото пространство преднамерено от новия мениджмънт на малкия екран – този път назначен персонално и под контрола на Цветан Василев след рухването на КТБ.

Никога не съм бил властта. Никога не съм се докосвал даже до политическа корупция. Към мен не са тръгвали и до мен не са стигнали никакви пликове цялостни с каквото и да било нито персонално от господин Цветан Василев, нито от неговите мними и публично известни медиатори.

При прекратяването на трудовите ми връзки с ТВ7, аз в действителност получих някои срамни предложения от страна на тези медиатори. Като да вземем за пример да си получа дължите суми без да заплащам налози, в това число и приходите, с които съм си закупил жилището, в което пребивавам. Тези оферти бяха изрично отхвърлени от мен като опция. Останах с чиста съвест и морал пред данъчните служби и българските жители.

За разлика от мен обаче, десетки бяха политиците и държавните чиновници, които се редяха пред очите ми на опашка пред кабинета на Цветан Василев и даже се унижаваха да го чакат цели дни и нощи, с цел да ги одобри, въпреки и за 5 минути, само че да си тръгнат ощастливени по-късно.

Сред тези политици има доста известни имена на членове на съвсем всички партии, членуващи в Народното събрание, включително както на патриотични партии, по този начин и на Българска социалистическа партия. Сигурен съм, че техните имена са измежду 400-те очевидци на прокуратурата, само че от „ политическа коректност” са спестени. Това обаче не е уместност, това е срамно блюдолизнечене по отношение на мощните на деня.

За да обобщя мога да кажа, че не повече от двама/трима са политическите водачи, които не са били на хранилката на КТБ и на Цветан Василев, само че това, за жал, не важи за доста от техните съпартийци.

Без да разясня компетентността и професионализма на прокурорите-космонавти, задавам следния въпрос – Кой е отговорен и кой е почтен – този, който е имал трудови правни отношения като публицист с телевизия, която се оказва, че има връзка, въпреки и посредствена със притежателя на банката КТБ, или тези политици, които са прибирали тлъсти рушвети в пликове и кашони, знаейки доста добре от кого ги прибират и против какви услуги го вършат?

Що се отнася до хипотетичните, съгласно компромата на Яне Янев, числа, които ужким били отишли до моята тогава партия ББЦ, аз ще ви задавам контравъпрос – Ако ББЦ беше толкоз богата партия, колкото са техните мечти, и разполагаше с такива нечувани финансови запаси, дали нашите депутати щяха да бъдат разграбени за жълти стотинки от ръководещите и партиите на статуквото в предишния парламент, дали тази партия, която получи утвърждението на половин милион българи поради програмата си, щеше да бъде унищожена толкоз бързо и зрелищно единствено в границите на няколко месеца? Интересно е дали всезнайкото Яне Янев не е пропуснал да уведоми сегашния министър председател съответно със описи и листове какъв брой от днешните негови съдружни сътрудници са били „ клиенти” на Цветан Василев и КТБ в интервал на дълги години, тъй като в прокуратурата има доста информация за това.

Всичките ми приходи, парцели и сдружения, в които членувам и вземам участие, в това число и моята партия, по сигнали, подадени моите душмани, бяха подробно тествани. В заключението на способените органи на никое място не бях махленски в нито едно финансово или данъчно нарушаване. Моята партия ББЦ също е предходна всички надлежни инспекции на Сметната палата през последните три години без нито една забележка. В нашата активност в никакъв случай не сме прокарвали лобистки закони или пък защитили грабителите на КТБ. Напротив, аз съм против олигархията и за промяна на отвратителното политическо статукво. От там идват и моите проблеми.

С какво съм отговорен аз – с това, че до момента в който съм си изкарвал парите с честния си труд като публицист и управител в ТВ7, някой е обирал зад тила на вложителите и продължава да обира банката КТБ – знак на безподобния български преход?

Когато прокуратурата ме предложения за очевидец преди три години, с контракти и документи аз разобличих лъжите на Яне Янев. С гордо вдигната глава ще участвам в правосъдната зала, с цел да опиша за своята трудова активност в ТВ7 и да допринеса с информацията, която разполагам за нерегламентираните връзки на политици със притежателя на банката. Отново дублирам, десетки бяха политиците, включително и някогашният министър председател Иван Костов, водачи на патриотични партии, настоящи министри, видни опозиционери, в това число и самият господин Яне Янев, които с часове дремеха в офиса или пред вратите на Цветан Василев.

Разбирам, че с моята значителност на социална сцена прокуратурата цели да сътвори предварителни настройки към делото КТБ и напълно обикновено да прикани „ звезди” като мен, Тити Папазов и Влади Въргала в този другояче така и така гръмък развой. Нали публичното мнение би трябвало да се подгрява колкото и да е вулгарен спектакълът по-късно. Моята фигура, подложена на невиждани офанзиви от статуквото и медиите през последните три години, е комфортна за тази цел, само че също по този начин и шумът, който се подвига по мой адрес, служи единствено с цел да прикрива разграбването на имуществото на КТБ, което тече и сега.

Макар и с извънредно претрупан график в Европейския парламент и зает с многочислени дипломатически задачи по света, оставам разполагаем, когато бъда поканен по надлежния ред, да се явява в съда и още веднъж, с цел да разоблича всички душмани и хулите на мен и моята партия, които извършиха мръсна политическа поръчка.

Вие, медиите, станахте съучастници в „ грабежа на века”, тъй като подемахте хвърлените трохи по адрес на почтени хора като мен, а зад вашата пушилка същинските разбойници поделиха имущество и активи за милиарди левове. Ако аз бях участник във властта последните три години, всички виновници за бутането и разграбването на КТБ и участниците в политическата корупция в България щяха да бъдат разобличени и извадени вечно от политическата сцена. Ето по тази причина бяха офанзивите против мен и по тази причина те не престават и към сегашния миг.

Най-активни създатели на тези офанзиви са групата медии от т.н „ фабрика за подправени новини”. Когато притежателите на „ Капитал” и „ Клуб Z” биват упреквани от българската прокуратура за обири и грабежи за стотици милиони, тогава прокуратурата съгласно тях лъже, а когато прокуратурата кани мен като очевидец на едно дело, тогава те употребяват тези причини, с цел да я цитират и омаскаряват името ми. Двойният стандарт на тези медии, отпред с „ медията-майка” на всички подправени вести „ Медиапул”, има за цел крадци и разбойници като техните собственици-олигарси Иво Прокопиев и Огнян Донев в никакъв случай да не стигнат до правораздаване и затвор, а хората да се занимават с беззащитни жертви като мен.

В персонално качество нито съм натрупал милиони от работата ми като публицист и управител, нито съм натрупал милиони от разграбването на КТБ, нито съм забогатял като европейски народен представител. За моя чест от политиката ще изляза доста по-беден, в сравнение с влязох в нея и се надявам да бъда образец за други политици, които биха желали да запазят морала и достойнството си.

С почитание:
Николай Бареков,
Член на Европейския парламент


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР