Евродепутатът на ДПС/Обнови Европа Илхан КючюкИлхан Кючюк е роден на

...
Евродепутатът на ДПС/Обнови Европа Илхан КючюкИлхан Кючюк е роден на
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Северна Македония сформира проевропейско правителство

Евродепутатът на ДПС/Обнови Европа Илхан Кючюк  Илхан Кючюк Илхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 година в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 година е, който е непрекъснат докладчик на Европейския парламент за Република Северна Македония, приветства образуването на новото държавно управление в страната, утвърдено през вчерашния ден от Народното събрание.

Според Кючюк страната се нуждае от политическа непоклатимост, с цел да продължи промените и проевропейско държавно управление, което да приготви пътна карта за присъединение към Европейски Съюз:

"Република Северна Македония организира почтени и законни избори в извънредно сложна обстановка на световна пандемия. Противно на доста упования, страната отговори по най-хубавия метод със подписване на съглашение за образуване на новото държавно управление, в къс интервал от време.

Няма по какъв начин да не подчертаем акцентът, който Заев сложи върху договорите за добросъседство с България и съглашението от Преспа с Гърция като основа за продължение на промените. Сега новото държавно управление в Скопие, което е с явен проевропейски темперамент, разполага с всички принадлежности, с цел да продължи напредъка, реализиран от Северна Македония през последните години.

Считам, че една от първите задания на новото държавно управление е да приготви пътна карта за присъединение, въз основа на необятен политически консенсус в страната. Междувременно Съветът на Европейски Съюз следва да одобри окончателния текст на рамката за договаряния, с цел да свика първата междуправителствена конференция допустимо най-скоро. ", разяснява Кючюк.

Групата "Обнови на Европа ", от която част е и делегацията на Движение за права и свободи в Европейския парламент, неведнъж показваше безапелационната си поддръжка за европейската вероятност на Западните Балкани и по-специално на Северна Македония. Потърсен за коментар, ръководителя на групата Дачиан Чолош (PLUS, Румъния) съобщи:

"Уверен съм, че държавното управление ще се ангажира напълно с договарянията за присъединение, като в същото време подсигурява, че процесът има трансформиращ резултат върху обществото, като намерено и транспарантно ще притегли всички заинтригувани страни. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР