Евродепутатът Клеър Дейли пристигна в Поморие за среща между ирландски

...
Евродепутатът Клеър Дейли пристигна в Поморие за среща между ирландски
Коментари Харесай

Кметът на Поморие посрещна лично Клеър Дейли, за да поиска извинение

Евродепутатът Клеър Дейли дойде в Поморие за среща сред ирландски притежатели на жилища с представители на разнообразни институции в хотелския комплекс " Сънсет ризорт ". Проблемът е гражданско-правен, обвързван с отхвърли на ирландските притежатели да заплащат такса поддръжка от 15 евро на квадратен метър.

В комплекса евродепутатът Дейли беше посрещната с остри въпроси от кмета на Поморие Иван Алексиев, предава. Преди дни по нейна самодейност, в резолюцията за България, която одобри Европейският парламент, беше включен образец за неспазването на върховенството на закона, като беше посочено съответно отношението към частните притежатели на жилища в комплекс " Сънсет ризорт ".

Евродепутатът отхвърли да дава отговор на журналистически въпроси и след малко гонене по коридорите на постройката, влезе в частен апартамент. 40 минути по-късно излезе от него и тогава беше посрещната от кмета Иван Алексиев, който изиска опрощение за черното леке, сложено на курорта от споменаването му в резолюцията. За същото настоя и вложителят Боян Бонев.



На полемиката участват още представители на Министерство на регионалното развитие, EVN и ВиК. Основният през днешния ден е по какъв начин по-справедливо да се разпределят парите за тока и водата сред притежателите на жилищата. Сега те употребяват един централен електромер и водомер, от които токът и водата се разпределят сред тях съгласно квадратурата на жилищата им.

Клеър Дейли изиска да разбере по какъв начин могат да се открият самостоятелни партиди, с цел да стане по-справедливо заплащането на консумативите предава. От ВиК-Бургас обясниха, че за това се изисква 100% единодушие на всички притежатели, защото доставят водата до централния водомер на мегакомплекса и от там нататък нямат отговорност да я замерват по жилища. Това било регламентирано съгласно Наредба №4 от Закона за водите. Същият проблем важи и за отчитането на електрическата енергия, защото токът се мери от централен електромер.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР