Евродепутатът Илхан Кючюк посрещна посетителска група от България, в рамките

...
Евродепутатът Илхан Кючюк посрещна посетителска група от България, в рамките
Коментари Харесай

Кючюк показа на студенти Европарламента

Евродепутатът Илхан Кючюк посрещна посетителска група от България, в границите на която студенти и възпитаници от три града посетиха Европейския парламент. Групата включва студенти от Кърджали и Благоевград и възпитаници от гр. Видин, спечелили годишния конкурс " Мечтите на Венци Станев ".

По време на визитата гостите се срещнаха от близко с действието на Европейския парламент и имаха опцията да участват на лекцията на Илхан Кючюк. Лидерът на европейските либерали разяснява тематики от политическата конюнктура в Европа и България.

„ На идните европейски избори огромната тематика ще бъде сигурността и разширението на Европейски Съюз в посока Западни Балкани и както стана ясно, след съветската експанзия, в посока Украйна и Молдова. Заедно с това ще се търси отговора на въпроса дали Европа може да бъде по-самостоятелна. Това ще бъдат тематиките, които ще занимават европейското гражданско общество. “, безапелационен бе Кючюк.

По думите му през годините се е трансформирало в недостатък във вътрешната политика на България да се приказва за Европейски Съюз, единствено когато страната има потребност от поддръжка и взаимност. А Съюза би трябвало да се приема като пространство, което приобщава, тъй като колкото повече се приказва за Европейски Съюз като част от вътрешната политика на България, толкоз повече се придава смисъл на участието ни.

„ Европейски Съюз е среда, която търси общи допирни точки, място, в което всеки търси консенсус, тъй че ползите да намерят пресечна точка с полезностите. Щом толкоз дълго време европейската концепция се е съхранила и се развива въз основата на компромис, то това е верният път. Европейски Съюз е мощен, тъй като има полезности. “, сподели Кючюк пред гостите от България.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР