Евродепутатът Илхан Кючюк бе домакин на посетителска група от България

...
Евродепутатът Илхан Кючюк бе домакин на посетителска група от България
Коментари Харесай

Кючюк към гости на ЕП: Геополитическият интерес на ЕС е да бъде заедно,така Русия няма да ни разделя

Евродепутатът Илхан Кючюк бе хазаин на посетителска група от България в Европейския парламент. Сред участниците бяха членове и симпатизанти на Движение за права и свободи, както и възпитаници от Кърджали и Севлиево, поканени по отношение на Европейската година на младежта - 2022г.,

По време на визитата гостите се срещнаха с активността и организацията на работа на Европейския парламент, както и с акцентите в работата на Илхан Кючюк в комисиите по външни работи и по правни въпроси. Той срещна участниците с настоящата политическа конюнктура в Европа.

По думите му геополитическият интерес на Европейски Съюз е да бъде дружно, по този начин Русия няма да може да разделя Европа.

„ Европа върви напред и търпи своето развиване в продължение на годините. Задълбочава се вътре, в границите на 27-е страни, само че и поглежда на открито – към Западните Балкани и страните от източното партньорство. Днес пред нас стои доста значимо решение дали Албания и Северна Македония да започват преговорния развой. През очите на младежа от Западните Балкани, Европейски Съюз е вероятност, по този начин както за нас преди 15 години участието в Европейски Съюз беше извънредно значима стъпка. “, съобщи Кючюк.

Разказвайки за дейностите и отговорностите си като член на Европейския парламент, Илхан Кючюк акцентира, че Европейски Съюз е учреден въз основата на конкуренцията в положителния смисъл. Той акцентира, че в границите на Европа политика се прави по два знака – страхът и вярата. Европа е видяла е войната и опустошението и в този момент не желае да върви към страха, а към вярата. Да дава вероятност и благоприятни условия. Европейски Съюз е една комплицирана машина, която би трябвало да знаеш по какъв начин да я сглобиш, с цел да работи дейно.

Като част от програмата на групата от България бе и посещаване на забележителностите в Брюксел, измежду които и един от най-емблематичните паметници на белгийската столица – Атомиум.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР