Евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки съвместно с общинския

...
Евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки съвместно с общинския
Коментари Харесай

От ВМРО искат закриване на центровете за мигранти в София

Евродепутатът и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки взаимно с общинския консултант и ръководител на " Патриоти за София " Карлос Контрера внесоха писмо до Министерския съвет. Те упорстват да бъдат зарити центровете за настаняване на мигранти на територията на София, оповестиха от Вътрешна македонска революционна организация.

Писмото им е за Регистрационно-приемателния център в София към Държавна организация за бежанците, находящ се в столичен регион " Овча купел ", бул. " Монтевидео " 21А и съответните му поделения в кв. " Военна рампа " и кв. " Враждебна ".

Подобно решение е от компетенциите на Министерския съвет, който работи съгласно Закона за убежището и бежанците. Според Джамбазки и Контрера със закриването на центровете ще се реши един от главните въпроси, свързани със сигурността в столицата .

" В резултат от тежкия напън върху границата и нахлуването на забележителен брой незаконни имигранти столицата беше наводнена с хиляди пришълци . Една от аргументите беше грубата политическа неточност тези центрове да се разкрият в гр. София и то от отворен вид ", написа в писмото на двамата патриоти.

Според тях тази обстановка подложи на съществено тестване както системата за сигурност, по този начин и живота и здравето на столичани, тъй като записаните " на конвейер " млади мъже - мигранти са подложили на гнет цели квартали.

Джамбазки и Контрера напомнят опита за обир и ликвидиране , осъществени от регистриран и свободно придвижващ се мигрант в магазин на ул. " Пиротска " - на метри от постройката на Министерския съвет.

" Кварталите " Овча купел ", " Враждебна ", " Военна рампа ", " Толстой " и регионът към " Лъвов мост " се трансфораха в рискови за прекосяване места. Развихри се противозаконна активност с споразумяване на документи в Дирекция " Миграция " на бул. " Княгиня Мария Луиза ", пишат до Министерския съвет двамата патриоти. Според тях свободното напредване на мигранти е влошило качеството на живот на забележителен брой български жители.

Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация упорстват и държавното управление да заеме позиция с искане да бъдат преразгледани Дъблинските регламенти.

" Столичани не желаят да се повтарят картините от 2013 година насам, когато цели квартали бяха окупирани от мигранти. Специално за региона на кв. " Овча купел " и в този момент тлее напрежение. Там все още обитават мигранти, които са на свободен режим и тормозят живущите в региона ", пишат двамата патриоти.

Джамбазки и Контрера са безапелационни, че въпросните три регистрационно-приемателни центъра нямат място на територията на Столична община , както и че центрове у нас не би трябвало да бъдат от открит, а от затворен вид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР