Евродепутатът и съпредседател на АЛДЕ е сред европейските политици, които

...
Евродепутатът и съпредседател на АЛДЕ е сред европейските политици, които
Коментари Харесай

Илхан Кючюк номинира Зеленски за Нобеловата награда

Евродепутатът и съпредседател на АЛДЕ е измежду европейските политици, които в отворено писмо, адресирано до Нобеловия комитет, предложиха украинския президент Володимир Зеленски за Нобелова премия за мир.

„ Светът е шокиран от облиците на война, идващи от Украйна. Милиони фамилии в този момент живеят в боязън, домовете и средствата им за прехранване са застрашени от бомбардировки и нахлуваща войска. Свидетели сме на смелостта на украинските жители да устоят на тази война, водена против тях от Руската федерация. Вярваме, че в този момент е моментът да покажем на народа на Украйна, че светът е на тяхна страна. “, пишат в писмото европейските дипломати.

В писмото групата изиска срокът за номиниране да бъде продължен до 31 март, с цел да може Зеленски и народът на Украйна да бъдат прегледани като номинация за нобеловата премия.

Припомняме, че бюрото на партия АЛДЕ, управлявана от Илхан Кючюк, преди дни предприе незабавни дейности за даване на краткотрайно участие на „ Sluha Narodu “, партията, учредена от президента Володимир Зеленски. Това за следващ път потвърждава поддръжката на либералите за Украйна и украинските жители, които всекидневно се сблъскват с съветската експанзия, борейки се за европейските полезности.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР