Евродепутатът и бивш лидер на ДСБ Радан Кънев очерта вариант

...
Евродепутатът и бивш лидер на ДСБ Радан Кънев очерта вариант
Коментари Харесай

Радан Кънев: Вариант за коалиция не виждам, но има формула за редовен кабинет

Евродепутатът и някогашен водач на ДСБ Радан Кънев очерта вид за постоянен кабинет с гласовете на двете най-големи политически сили в 49 Народно заседание, само че не и във формат " политическа коалиция " с ГЕРБ.

Кънев даде да се разбере, че има риск от разделяне в " Продължаваме промяната - Демократична България " поради съставянето на обща тактика за политиката на парламентарната група след.

" Императивното е запазването и усилването на единството на обединяването сред Политическа партия и Демократична България, общата консолидирана позиция както на управлението, по този начин и на парламентарната група, която сега се образува. На база на единна позиция - да се преценяват какви са опциите България да не продължи във въртележката за избори ", сподели Кънев в изявление за БНР.

Евродепутатът разказа разновидността за постоянно ръководство в 49 Народно събрание като " формули, които не са политическа коалиция " - само че избра да не ги разказва в елементи, до момента в който водачите на Политическа партия и Демократична България не обсъдят кой от тях би бил вероятен. Той разяснява, че чака единно решение на обединението до края на седмицата.

Той разказа трите най-големи риска пред страната на фона на следващия парламент с неразбираемо болшинство: съветската военна експанзия в Украйна, " еднолично ръководство на президента без парламенарен надзор " и мощния растеж на " Възраждане ", които той дефинира като " явно профашизоидна партия с всички белези на политическа мощ, обслужваща непознат народен интерес ".

" В изискванията на война и ужасяваща агитация в публичното пространство подценяването на тази партия е последна политическа безнаказаност. Също е безнаказаност да се счита, че властта може да бъде оставена в едно инцидентно изключение в конституцията с едновременното назначение на длъжностен кабинет на президента и разформироване на Народното събрание... Това еднолично ръководство ясно се отклонява от външнополитически консенсуси в българската политика - то опонира на значими парламентарни решения през годините ", сподели Радан Кънев.

към Радев и " Възраждане ", по думите му, също ускорява риска пред националната сигурност.

Той изрази отчаяние от резултата на ПП-ДБ на изборите на 2-ри април, само че твърдо отхвърли внушенията, че обединяването сред тях е било " неточност ".

" Категорично не беше неточност. Резултатите не са положителни. Не се получи нарастване на изборната интензивност, привличане на нови гласоподаватели, за което разчитахме и се борихме с позитивната акция - това не стана. Няма преднина, камо ли огромна преднина. Затова няма и мандат за самоуверено реформаторско ръководство, това е тъжната истина ", сподели Кънев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР