Евродепутатът Ева Майдел повежда Голямото българско хоро в Брюксел за

...
Евродепутатът Ева Майдел повежда Голямото българско хоро в Брюксел за
Коментари Харесай

Превръща се в традиция: Евродепутатът Ева Майдел ще играе хоро в Брюксел на Великден

Евродепутатът Ева Майдел повежда Голямото българско хоро в Брюксел за трета поредна година. Събитието ще се състои в деня на православния Великден - 28 април 2019 година от 14.30 ч. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ, написа Фокус.

„ Хорото е една от най-българските обичаи. То демонстрира освен хубостта на достоверния ни фолклор, само че и надареното лице на българските музиканти, реализатори и създатели. Започнато от Кристалина Георгиева през 2013 година, Голямото хоро се утвърди като празник, който притегля българи освен от цяла Белгия, само че и прилежащите страни като Германия, Нидерландия и Люксембург. “ Това съобщи евродепутатът от Групта на ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, която и тази година продължава традицията на Голямото хоро, както и другата традиция, съпътстваща събитието - обличането на признака на Брюксел – Манекен пис, в българска носия.

Според Ева Майдел денят за осъществяване на Голямото хоро през 2019 –та е определен алегорично – това е денят на православния Великден - 28 април. „ Искахме да подчертаем уникалността на българските обичаи и привързаността ни към християнски полезности. Вярвам, че България има потребност от позитивните послания на своите обичаи, както и от по-добър имидж по света във всяка една социално-икономическа сфера. Затова през последните пет години с начинания като Голямото хоро и Моята фантазия за България работих за показване на най-хубавото лице на България. “, прибавя българският евродепутат.



В Голямото хоро в Брюксел тази година ще се включат музиканти от Национално учебно заведение за фолклорни изкуства „ Филип Кутев “ от Котел, отбор " Бизоне " от Каварна, съставът от българи " На Хорото в Брюксел ", както и Ансамбъл " Здравец " от Гент. Голямото хоро е част от програмата на 13-ото издание на интернационалния фестивал Balkan Trafik.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР