Евродепутатът Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) обяви, че е провела осма среща

...
Евродепутатът Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) обяви, че е провела осма среща
Коментари Харесай

ИЗНЕНАДА: И Ева Майдел надушила кремълски дъх у Telus

Евродепутатът Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) разгласи, че е провела осма среща за осем месеца с представители на фейсбук за модерацията на български език.

Тя е показала голям брой образци за отстранено наличие, както и за постове, които не са отстранени, a съставляват проблематично наличие - и дава образец с коментар на Петър Волгин за националния съд.

Според евродепутата от Мета на Марк Зукърбург не виждат проблем с съветската агитация у нас, а отговорите им, пратени към нея за модерацията на подизпълнителя " Telus ", са били незадоволителни. 

Ето какво написа Майдел по този мотив:

През последните месеци изпращаме образци за неефективната им модерация на български език. Днес дружно с модератор проучиха пред мен доста от изпратените от мен образци за блокирани сметки или за наличие, което необяснимо по какъв начин остава онлайн (например статуса на Волгин за националния съд).

Обясненията им не бяха удовлетворителни. Интерпретацията на техните Стандарти на общността е много праволинейна и без всевъзможен подтекст – народен, геополитически.

Според показаните от тях данни излиза, че в България няма проблем с съветската агитация, на което изрично възразих.

Ще продължа да упорствам и илюстрирам с образци, че качеството на модерацията им не дава отговор на публичната им отговорност и политическия залог на времената, в които живеем.

Все отново съумях да ги убедя, че е нужно повече бистрота измежду българската общност за това кои фактори и по какъв начин въздействат на решенията дали обещано наличие да бъде модерирано. Предложих им решение, чакам развиване.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР