Евродепутатът Елена Йончева от няколко дни е в Йемен, където

...
Евродепутатът Елена Йончева от няколко дни е в Йемен, където
Коментари Харесай

Българските моряци от Галакси лийдър пред Елена Йончева: Мислехме, че са ни изоставили

Евродепутатът Елена Йончева от няколко дни е в Йемен, където съумя да се срещне с капитаните Любомир Чанев и Данаил Веселинов от пленения транспортен съд " Галакси лийдър ", който е в ръцете на хутите от 19 ноември 2023 г. 

" Това е филантропична задача, която е проведена интензивно още от месец март т.г. Тогава съумях да вляза в контакт с външния министър на държавното управление на хутите в Сана ", описа Йончева пред БНР.

Чанев и Веселинов са капитан и старши помощник-капитан на " Галакси лийдър " - първият транспортен съд, покорен от хутите, които оповестиха, че по този метод желаят да оказват помощ на палестинската идея. Сънародниците ни към този момент 10 месеца са държани на кораба.

" Първият ми опит да стигна до Йемен при хутите през май беше несполучлив. Сега съм тук. Имах среща с външния министър, а преди половин час и с ръководителя и зам.- ръководителя на техния парламент. Излагам единствено филантропични аргументи – че една несправедливост по света не може да бъде поправена с друга несправедливост, както и че Любомир Чанев и Данаил Веселинов нямат нищо общо с спора в Палестина ".

Тя е напомнила също, че България признава Палестинската страна още през 1988 г. Йончева е отбелязала и психологическия стрес, на който сънародниците ни са подложени.

" Изслушват моите причини с почитание към България. Най-важната крачка е направена – да има разговор ", означи Йончева в предаването " Неделя 150 ". 

" Първото нещо, което ми споделиха двамата българи беше: " Мислехме, че са ни изоставили ", описа още евродепутатът.

Надявам се да се видя и с други лица, от които зависи освобождението на сънародниците ни, уточни Йончева. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР