Евродепутатът Елена Йончева обяви, че ще сезира европейския главен прокурор

...
Евродепутатът Елена Йончева обяви, че ще сезира европейския главен прокурор
Коментари Харесай

Йончева иска от Кьовеши проверка как се строят пътища в България

Евродепутатът Елена Йончева разгласи, че ще сезира европейския основен прокурор Лаура Кьовеши за неприятните пътища в България, строени с пари от еврофондовете. Йончева е говорила за швейцарския вестник “Тагес Анцайгер”, което е преведено от немски и изпратено до медиите в България от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

“Аз ще се срещна с нея (с Кьовеши, бел.ред.) и ще ѝ предам събраните документи. Има и други нарушавания. Европейските дипломати да вземем за пример знаят доста добре какво става (в България)”, споделя Йончева пред швейцарския вестник.

Тя напомня, че Европейски Съюз получава документите за градежа на пътища от тези, които строят неприятни пътища за доста пари. Преди година и половина Йончева искаше цялостна инспекция от българските управляващи на положението на пътищата в страната след трагичната злополука в Своге, само че по този начин не бе направена.

“Брюксел управлява документите, само че не и самите пътища. Това е казусът. Нужно е европейският основен прокурор да се заеме с същински инспекции: пробите от пътищата би трябвало да се съпоставят със строителните проекти. Същото се отнася и за правилата на правовата страна: на хартия България извършва всички условия на Европейския съюз. Но действителността е напълно различна”, споделя Йончева.

По думите ѝ Европейски Съюз изразходва доста средства за българската инфраструктура, само че “между 40 до 50 % от вложенията се отклоняват към корумпирани политици “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР