Евродепутатът Елена Йончева е предала в Сана, Йемен, писмо от

...
Евродепутатът Елена Йончева е предала в Сана, Йемен, писмо от
Коментари Харесай

Елена Йончева е предала в Йемен писмо от роднините на българските моряци от кораба Галакси Лийдър

Евродепутатът Елена Йончева е предала в Сана, Йемен, писмо от името на роднините на българските моряци от кораба " Галакси Лийдър " с молба да им бъде разрешено да се приберат при фамилиите си. Това заяви Йончева на своята страница във Facebook и разгласява фотоси от срещата.

По-рано през днешния ден тя написа, че се намира в Йемен в опит да се срещне с българите от товарния транспортен съд - капитана Любомир Чанев и старши помощник-капитана Данаил Веселинов. Двамата, дружно с екипажа на плавателния съд, са при хусите от 19 ноември 2023 година, показва евродепутатът.



„ В Йемен бях посрещната с извънредно почитание. Проведох среща с министъра на външните работи на Сана Jamal Amer, както и с неговия заместител Abdul Wahed Abu Rass. В диалозите с тях акцентирах, че България е признала Палестинската страна още през 1988 година Свидетелство за положителните връзки сред двата народа е и фактът, че близо 6000 йеменци са приключили висшето си обучение в България. Инженери, лекари, експерти в авиацията и доста други са съдействали за развиването на страната. Тези безспорни обстоятелства бяха оценени от домакините “, написа по-късно Елена Йончев във Facebook.

„ Предадох на министъра на външните работи на Сана писмо от името на роднините на българските моряци с молба да се приберат при фамилиите си “, написа още евродепутатът.

През ноември 2023 година товарният транспортен съд „ Галакси Лийдър “, с екипаж от 25 души от няколко страни, измежду които български жители, беше похитен. Плавателният съд е благосъстоятелност на английска компания, само че е с японски оператор и плава под флага на Бахамските острови.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР