Евродепутатът е поставил парламентарен въпрос до ЕК и до върховния

...
Евродепутатът е поставил парламентарен въпрос до ЕК и до върховния
Коментари Харесай

Андрей Ковачев пита ЕК за уеднаквяване на условията за политическа защита на руски граждани

Евродепутатът е сложил парламентарен въпрос до Европейска комисия и до висшия представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността какво Комисията и европейските институции могат да създадат, с цел да се уеднаквят изискванията за предоставяне на политическа отбрана на съветски жители, които са част от съветската демократична съпротива. Това сподели Ковачев пред Българска телеграфна агенция във връзка случая с съветския жител Александър Стоцкий. Случаят нашумя, тъй като организацията по бежанците отхвърли даването статут на емигрант и филантропичен статут, а по-късно решението бе доказано от съда.

Случаят на Стоцкий бе обсъждан през днешния ден и от парламентарната естрада. Депутатът от “ - Демократична България ” Ивайло Мирчев изиска мнение от вътрешния министър Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година.  

Той на собствен ред означи, че мнението на организацията по бежанците е минало през съответния правосъден надзор и не е негова работа да го разяснява.  

Съдът е решил претекстовете на Държавната организация за бежанците. В момента няма какви дейности да подхваща в границите на моите пълномощия, сподели Демерджиев. 

Преди няколко дни Върховният административен съд дефинитивно удостовери отхвърли на Държавната организация по бежанците (ДАБ) да даде статут на емигрант и филантропичен статут.

След като получи отвод, Стоцкий апелира пред административния съд в София. Според магистратите няма доказателства чужденецът да е преследван заради своята раса, вяра, народност, принадлежност към избрана обществена група или заради политическо мнение и/или разбиране в страната си по генезис.

Съдът е решил като недоказани изказванията му за присъединяване в няколко митинга срещу властта, като наблюдаващ на изборите за съветската Дума, опасенията, че може да бъде въдворен в пандиза за политическата си активност и моралните си правила.

Според съда изказванията са недостоверни (недоказани), макар че подхождат на " известните и относими към неговия случай общи и съответни информации " за политическата конюнктура в Русия.

Липсата на потвърдени съответни данни, потвърждаващи изказванията на търсещия протекция съгласно съда обуславят извод, че опасенията му от гонене са неоснователни и съответно за него не съществува заплаха да бъде арестуван и репресиран, ако се завърне в страната си на генезис. Няма учредения да бъде признато, че от страна на  формалните управляващи в Руската федерация се подхващат необмислено всеобщи репресии против жителите, изразяващи по един или различен метод неодобрение от политиката на президента, написа в претекстовете на съда.

Според Ковачев Стоцкий може да стартира нова процедура пред ДАБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР