Евродепутатът е категоричен, че дипломацията е най-доброто решение за справяне

...
Евродепутатът е категоричен, че дипломацията е най-доброто решение за справяне
Коментари Харесай

Илхан Кючюк разговаря с вицепремиера на Украйна и се обяви в подкрепа на суверенитета на страната

Евродепутатът е безапелационен, че дипломацията е най-хубавото решение за справяне със обстановката

„ Украйна е самостоятелна страна и ние сме длъжни да се противопоставим на всеки опит за посягане против нейните суверенитет и териториална целокупност. “, това сподели евродепутатът и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк в телефонен диалог с вицепремиера по европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна Олга Стефанишина. Двамата разискаха обстановката в района.

Кючюк е безапелационен, че европейските сътрудници ще поддържат Украйна по пътя й към Европейски Съюз и НАТО.

„ Демокрацията, свободата и равенството са цивилизационен избор и в случай че Украйна желае да стане член на НАТО и Европейски Съюз, ние би трябвало да подкрепим нейните старания. Дипломацията е най-хубавото решение за справяне със обстановката, по тази причина всички би трябвало да работим за деескалация на напрежението. “, безапелационен е Кючюк.

Вицепремиерът Олга Стефанишина изрази своите терзания от скупчването на войски по границата. По думите й Украйна чака от НАТО и Европейски Съюз да окажат поддръжката си.

„ Разчитам на вашата поддръжка в този сложен интервал за Украйна. “, изрази вяра Стефанишина.

Кючюк увери вицепремиера, че сътрудниците в границите на НАТО и Европейски Съюз ще работят единно за деескалация на напрежението.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР