Евродепутатът Ангел Джамбазки реагира остро на разпространената информация в български

...
Евродепутатът Ангел Джамбазки реагира остро на разпространената информация в български
Коментари Харесай

Джамбазки към САЩ: Македонско малцинство в България не е имало и няма да има

Евродепутатът Ангел Джамбазки реагира остро на публикуваната информация в български медии, че " Посолството на Съединени американски щати работи с кабинета в София за правата на македонското малцинство ". Цитиран е Габриел Ескобар - заместник-помощник на държавния секретар на Съединени американски щати за Западните Балкани.

" Това е скандално и неприемливо като изказване даже. А в случай че се окаже истина, то това, което съобщи водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов на мирната проява по време на КСНС в понеделник, ще застигне настоящия политическия хайлайф - народът ще извади камъните ", се споделя в позиция на Вътрешна македонска революционна организация.

" Македонско малцинство " в България не е имало, няма и няма да има. По една доста елементарна причина - " македонската нация " е подправена вест, изобретена в Москва от Комунистическия интернационал през 1934 година. И това би трябвало да бъде ясно на всеки, освен на господин заместник-помощника на държавния секретар на Съединени американски щати за Западните Балкани Габриел Ескобар, който по този начин угодно си служи с болшевишки тези ", декларира и зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.

" Вече два пъти медии от Република Северна Македония оповестяват за поръчки на Съединени американски щати за съществуването на такова несъществуващо малцинство в България. Ако тази информация е вярна, излиза, че в качеството му на формален представител на Съединени американски щати господин Ескобар употребява против България, българския народ и македонските българи враждебна коминтерновска агитация, проведена от Кремъл от 1934 година до ден сегашен. На процедура повтаря и поддържа съветски дезинформаторски тези, които фалшифицират българската история ", безапелационен е Джамбазки.

Той продължава и с настояването да получи отговор дали в действителност американската администрация упорства и има вяра, че има македонско малцинство в България. " Липсата на подобен, както и всевъзможни опити за увъртания и заобикаляне, ще бъдат единомислещо разчетени от цялата българска нация като неприятелски акт на тази американска администрация против страната ни ", показва евродепутатът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР