Евродепутатът Андрей Новаков с петиция в ЕПДа има норматив за

...
Евродепутатът Андрей Новаков с петиция в ЕПДа има норматив за
Коментари Харесай

100 000 подписа слагат край на опашките по границите

Евродепутатът Андрей Новаков с петиция в Екологичен потенциал
Да има норматив за 1 минута инспекция на камион

При редовно несъблюдение - наказания

Точно 100 000 подписа могат да сложат завършек на опашките по границите. Внасям петиция в Екологичен потенциал с гледище за европейски норматив от 1 минута време за инспекция на камион по вътрешни за Европейски Съюз граници. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков, който към този момент засилва подписката.

Ежедневно стотици камиони, техните водачи и транспортираните товари са блокирани на някои от вътрешноевропейските граници заради извънредно дългото време за очакване и закъснения, свързани с инспекции и надзор на тежкотоварните коли.

В избрани случаи скупчването визира погранични обитаеми места и оказва директно негативно въздействие върху качеството и чистотата на въздуха, покачва шума и замърсяването на околната среда, утежнява здравето на европейските жители, усилва риска от ПТП и поврежда пътната инфраструктура, която не е пригодена за тази активност на тежкотоварния трафик. Затрудняват се и бизнеса поради нарушавания график на доставките на товари. Такъв е казусът от региона на Русе и Гюргево.

“Решението на тези проблеми би трябвало да стартира с въвеждането на общоевропейски норматив от приблизително 1 минута за обработка на тежкотоварни коли на вътрешноевропейските граници, както и надлежното му съблюдаване, което включва и наказания при редовно несъблюдение. Затова стартирах тази петиция ”, описа Андрей Новаков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР