Евродепутатът Андрей Новаков посети Русе заради проблемния трафик в града

...
Евродепутатът Андрей Новаков посети Русе заради проблемния трафик в града
Коментари Харесай

Новаков: Искаме проверката на камион на границата да е максимум 1 мин.

Евродепутатът Андрей Новаков посети Русе поради проблематичния трафик в града и на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост”. Оттам той съобщи, че през последната половин година с сътрудниците му работят по казуса с опашките по границите.

„ На европейско ниво имаме решение от няколко стъпки. Първата е събиране на 100 хиляди подписа, с цел да внесем петиция до Европейския парламент, с което да сезираме всички европейски институции за решение на казуса. Второ: сега в Екологичен потенциал е импортирано законодателство, което дефинира време за очакване на трен на граница от 15 минути. Това значи, че нито един трен не може да чака повече от 15 мин. при секване на европейски граници. Това, което ще направя, е да внеса изменение в този правилник – да определим оптимално време за инспекция на камион от една минута”, даде обещание евродепутатът.

Новаков изясни, че все още това време е три минути, само че това не означавало време за очакване, а единствено за инспекция. „ Ако съумея да прокарам тази корекция през Европейския парламент, опашките би трябвало да се свият над три пъти”, пресметна той.

Плановете са подписката да бъде импортирана в първите работни дни на Екологичен потенциал през септември, а изменението – малко по-късно. Българският евродепутат съобщи, че упорства казусът да бъде урегулиран от Европейски Съюз, тъй като не визира единствено страната ни, а и Словения, и Унгария.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР