Евродепутатът Андрей Новаков, кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов и

...
Евродепутатът Андрей Новаков, кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов и
Коментари Харесай

Евродепутатът Андрей Новаков: Благоевград е пример за това как се работи с европейски средства

Евродепутатът Андрей Новаков, кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов и регионалният шеф на Благоевград Бисер Михайлов взеха присъединяване в среща полемика на тематика „ Бъдещето на Кохезионната политика на Европейския съюз “.

По време на форума бяха разисквани оферти, свързани с разпределение на средствата от Европейския съюз, касаещи обособените обитаеми места. Кметът доктор Атанас Камбитов изрази убеденост, че правата ни като европейски жители ще бъдат защитавани сполучливо от основния договарящ от Екологичен потенциал по политиката за доближаване в Европейски Съюз Андрей Новаков.

Той акцентира и значимостта от провеждането на срещата полемика. „ С сходен конгрес участваме в общо европейския спор за бъдещето на Кохезионната политика. Дебат за разпределението и разходването на средствата, спор, който касае безусловно всеки един от нас. Аз съм представител на локалната власт и напълно отговорно мога да кажа, че през последните години, Кохезионната политика е главният финансов инструмент, посредством който общините осъществят своите планове, а също и своята политика “, сподели по време на срещата доктор Атанас Камбитов.

Евродепутатът Андрей Новаков акцентира главните изгоди от участието ни в Европейски Съюз и показа целите си в посока Кохезионната политика и разпределение на средствата от Европейски Съюз. Той бе безапелационен, че разпоредбите, по които се кандидатства по планове би трябвало да бъдат оптимално опростени.

„ Регламентът, който пишем сега за Структурните капиталови фондове, избирам да го напишем като визионери, а не като служители. Кандидатстването за европейски план би трябвало да е елементарно, като да си поръчаш кафе. В противоположен случай, хората с право споделят, че избират да изтеглят пари от банката, пред това да преминат през дълги и заложни процедури. Има, обаче, Общини, които се оправят доста добре. Една от тях, която се дава за образец, за това по какъв начин се работи с европейски средства, е Благоевград “, безапелационен бе Андрей Новаков.

Форумът е част от национална акция на мрежата от Областни осведомителни центрове в цялата страна, която се организира през месец октомври тази година. Целта на самодейността е разпространение на новата Многогодишна финансова рамка 2021-2027 година, разпространение на препоръчаната от Европейска комисия законодателна рамка за новия програмен интервал и отбелязване на 30 години Кохезионна политика на Европейския съюз. По време на срещата кметове на Общини получиха грамоти за принос към използване на Кохезионната политика на локално равнище. На срещата участваха още ръководителят на Общински съвет Радослав, управителният екип на Община Благоевград, представители на образователни заведения, бизнеса и жители.
 2  3  4  5  6-1  1
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР