Евродепутатът Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) представи първата българска програма на ЕС

...
Евродепутатът Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) представи първата българска програма на ЕС
Коментари Харесай

Евродепутат представи програма A.L.E.C.O. в Благоевград

Евродепутатът Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) показа първата българска стратегия на Европейски Съюз в Благоевград, чийто основател и основател е той. Събитието, което се организира в зала " 22 септември “ бе намерено от кмета на община Благоевград доктор Атанас Камбитов и народния представител Даниела Савеклиева.

Пред всички евентуални претенденти, Новаков обясни какви са изискванията и реда за приемане на стипендии по програмата, като утвърдените могат да получат до 3800 евро за превоз и настаняване. Той посочи, че в първичния стадий на програмата местата са 120 и ще се разпределят на правилото " първи по време, първи по право “, което постанова навреме кандидатстване. За тази цел разполагаем са  посреднически организации, които ще оказват помощ на претендентите да приготвят документите си. Това са Фондация " Клъстер осведомителни и информационни технологии ", Фондация " Помощ за благотворителността в България " и Софийски университет " Св. Климент Охридски ".   

За  пътя към триумфа са планувани средства за пътни разноски и 1000 евро за всеки месец от престоя зад граница.  Изборът на бизнес локациите не е инцидентен. Според Световната банка Сингапур е едно от най-хубавите места за правене на бизнес, несъмнено Силициевата котловина е центърът за  високотехнологични компании, а в Израел има най-вече учредени start-up на глава от популацията.

  " Макар като безспорна сума стипендията да не е огромна, тя е голяма опция за младите бизнесмени “, безапелационен бе кметът Камбитов. Народният представител Даниела Савеклиева, която взе присъединяване в откриването на срещата, посочи че сходна стратегия би била извънредно потребна за всички, които прохождат в бизнеса и имат усложнения да финансират сходна обм яна на опит, като акцентира, че Благоевград постоянно е бил измежду най-предприемчивите градове в страната.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР