Евродепутатът Андрей Ковачев, заместник-председател на Групата на ЕНП за разширяването,

...
Евродепутатът Андрей Ковачев, заместник-председател на Групата на ЕНП за разширяването,
Коментари Харесай

Беджет Паколи: Косово е благодарно на българското Председателство

Евродепутатът Андрей Ковачев , заместник-председател на Групата на ЕНП за разширението, разиска с косовския вицепремиер и министър на външните работи Беджет Паколи визовата либерализация за страната и промените, които Косово прави.
 
Косово е една от страните от Западните Балкани - част от целите на българското Председателство на Европейски Съюз. През май София ще бъде хазаин на среща на върха Европейски Съюз - Западни Балкани.
 
" Много съм благополучен, че се срещнах с Андрей Ковачев. Зная, че той е другар на Косово и имахме няколко въпроса за разискване - визовата либерализация за Косово, за промените в Косово, за идната среща на върха в София. Обсъдихме доста въпроси и съм удовлетворен от срещата, уповавам се, че ще продължим контакта с него ", сподели Беджет Паколи.
 
Попитан дали знае, че Западните Балкани са един от целите на българското Председателство и дали счита, че има прогрес по тази тематика, Паколи отговори: " Да, Косово е доста предостатъчно от това. Косово би трябвало да бъде изцяло интегрирано. За първи път българското Председателство сподели: “Всички или никой ”. Ние - и шестте страни - се надяваме да успеем. Косово е признателно на българското Председателство, което се оправя доста добре, и на всички другари в България. Ние се познаваме, България познава Косово, тъй като тя беше една от първите страни, които признаха Косово и на процедура го поддържа на всички места - и Председателството, и министър председателят, и в този момент - в Брюксел.
 
Евродепутатът Андрей Ковачев разяснява: " Косово също е част от Западните Балкани, тъй че не може тази част да остане черна дупка и да е още веднъж част, която излъчва неустойчивост. В интерес и на Европейския съюз, и на страните към Косово е да има прогрес в Косово, да се работи за европейската интеграция и на Косово, в подтекста - несъмнено - и на намирането на решение сред Белград и Прищина и по тази причина по време на срещата в София през май да има позитивни сигнали към всички страни от Западните Балкан ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР