Евродепутатът Андрей Ковачев не представлява риск за сигурността на Северна

...
Евродепутатът Андрей Ковачев не представлява риск за сигурността на Северна
Коментари Харесай

Андрей Ковачев не бил заплаха за РСМ, спрели го заради компанията му

Евродепутатът Андрей Ковачев не съставлява риск за сигурността на Северна Македония. С такова изказване излезе през днешния ден Министерството на външните работи на районен съд Македония.

От там прецизират, че в групата, с която е пътувал евродепутатът Андрей Ковачев, е имало лица, за които Министерство на вътрешните работи знае, че съставляват риск за публичното успокоение и сигурност. Евродепутатът Ковачев не е измежду тях, само че способените служби са взели такова решение поради групата, с която е пътувал.

Всеки евродепутат, който почита достолепието на страната и нейните жители, е добре пристигнал в Северна Македония, се споделя в изказването, чийто цялостен текст е оповестен от БГНЕС:

„ За държавното управление на Северна Македония участието в Европейски Съюз е предпочитан въпрос. За задачата са предоставени всички държавни и административни запаси за сполучливото привършване на процеса на скрининг и откриването на първия клъстер – фондации.

В същото време се работи по конституционните промени, които навлизат в основна фаза, където в къси периоди работната група би трябвало да излезе с предложение за промени.

Чувствителността на този развой не оставя място за вдишване на най-малкия риск, който би повлиял отрицателно на сполучливото използване на измененията.

В тази връзка на 6 май на Граничен контролно-пропусквателен пункт Ново село „ заради несъблюдение на изискванията за влизане в Република Северна Македония, според Закона за чужденците, на група от петима жители на Република България не беше позволено да влязат.

Допълнително бихме желали да подчертаем, че в тази група, с която е пътувал евродепутатът Андрей Ковачев, е имало лица, за които Министерство на вътрешните работи знае, че съставляват риск за публичното успокоение и сигурност. Евродепутатът Ковачев не е измежду тях, само че способените служби са взели такова решение поради групата, с която е пътувал.

Всеки евродепутат, който почита достолепието на страната и нейните жители, е добре пристигнал в Северна Македония. “

БГНЕС напомня, че на 6 май на Граничен контролно-пропусквателен пункт Ново Село Андрей Ковачев и Милен Врабевски не бяха позволени на територията на страната да се поклонят пред паметта на починалите на българското военно гробище в Струмица, напомня БГНЕС.

Последва незабавна реакция от страна на София, която съобщи, че претенциите за европейска интеграция на Северна Македония изискват прекратяване на провокациите към България, българите и представителите на европейските институции.

Този случай е заслужен за жалост, всеки член на Екологичен потенциал има правото да извършва мандата си и ще се обърна към представителите на РСМ да заявя това пределно ясно “, съобщи през вчерашния ден и ръководителят на Екологичен потенциал Роберта Мецола.

Тя разяснява невижданата постъпка на РСМ да не допусне на територията на страната ръководителя на групата на ГЕРБ-СДС в ЕНП доктор Андрей Ковачев, който е и представител на групата на ЕНП в ЕП, отговарящ за Разширяването на Европейски Съюз и Западните Балкани.

Оливер Вархеи, еврокомисар по разширението, осъди недопускането на Андрей Ковачев в РСМ на 6 май.

„ Осъждаме отхвърли за влизане на евродепутата Андрей Ковачев в Северна Македония на 6 май. Призоваваме държавното управление на Северна Македония незабавно да обясни обстановката. Отказът за влизане на член на Европейския парламент е доста съществено деяние “, съобщи Вархеи в Туитър.

Властите в Република Северна Македония не обяснили аргументите за какво не позволен българите в страната, разяснява пред БГНЕС евродепутатът Андрей Ковачев: “ Имаше единствено един лист хартия на който беше записал, че не ни се позволява да влезем в страната “.

Етикети: Андрей КовачевРепублика Северна Македония
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР