Евродепутатът Андрей Ковачев е информирал Европейската комисия и всички членове

...
Евродепутатът Андрей Ковачев е информирал Европейската комисия и всички членове
Коментари Харесай

Европейските институции са уведомени за бития българин в РСМ

Евродепутатът Андрей Ковачев е уведомил Европейската комисия и всички членове на Европейския парламент за побоя над един от съпредседателите на българския клуб " Шемето “ в Струга Бекир Кадрийски, оповестява македонското електронно издание " Локално “. Освен това, допълват от редакцията, Ковачев е изпратил писмо до европейския дипломат Дейвид Гиър , както и до Европейската работа за външни работи.

" Продължава терорът против българите в Република Северна Македония, които заявяват самоличността си, а македонските управляващи не подхващат ясни и безапелационни ограничения за ограничение на тези случаи “, цитира медията думите на Ковачев по отношение на случая.

" Извършителите на закононарушения от ненавист и физически набези против българи не се санкционират бързо и дейно . Напротив, в някои случаи те се предизвикват от атмосферата, която се основава там от политици, публицисти, представители на университетските среди, общественици, които не престават с една идеология от комунизма и с прилагателни към България като фашисти, татари и така нататък “, добави още Ковачев.

" Това е следващата офанзива против човек, който намерено декларира българската си еднаквост. Това е главно човешко право на самоопределяне “, заключи евродепутатът.

Твърди се, че Кадриески е обиждан и атакуван от поданици на Струга, които е разпознал.  Настанен е в болница. Служител на Генералното консулство на България в Битоля бе изпратен в Струга за инспекция на случая, оповестиха по-рано от Министерството на външните работи в София.

Вътрешнополитическото ведомство на Северна Македония удостовери публично информацията, че един от създателите на българския клуб " Шемето “ в Струга, Бекир Кадриески, е бил пребит от мъж от стружко село. Местните органи на реда декларират, че става въпрос за " нарушаване на публичния ред и успокоение “, а не за нахлуване на етническа основа, заяви по-рано осведомителната организация " Макфакс “.

Според формалната информация, Кадриески е бил атакуван от известния на ведомството А.Н., а по случая е формирано разследване.

" На 13 юни 2023 година в 12:15 часа в ОВР Струга е обявено, че наоколо до спортна зала, намираща се на улица " Боро Хаджиески “ в Струга, А.Н. от струженското село Велеща е нарушил публичния ред и успокоение с физическо посягане над Б. К. от село Лабунища. Предприемат се ограничения за изясняване на събитията по случая, след което от ОВР Струга ще бъде подаден подобаващ сигнал “, се споделя в известието на македонското Министерство на вътрешните работи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР