Евродепутат се качи на тир по пътя си към Брюксел

...
Евродепутат се качи на тир по пътя си към Брюксел
Коментари Харесай

Евродепутат стана тираджия, доказва как ощетяват камионите

Евродепутат се качи на тир по пътя си към Брюксел и назад, за потвърди, че измененията в проекта за подвижност, станали известни като „ Закона Макрон”, ощетяват българските превозвачи.

Андрей Новаков от ГЕРБ влезе в ролята на камионджия, и няколко дни пътува по европейските пътища, показвайки, че няма по какъв начин да се спазят условията.

Преди дни по време на Срещата на върха в София, европейските водачи бяха посрещнати от недоволните превозвачи с огромни митинги с камиони и рейсове. Лидерите не взеха решение, само че министър председателят се срещнал с Макрон и Меркел през нощта, с цел да им изясни за казуса.

Протест посреща Макрон и Меркел, 100 тира на "Цариградско "

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА НА ПРЕВОЗВАЧИТЕ В ГАЛЕРИЯТА

В закона, прочут като "Макрон ", те са задължени на 3 седмици да почиват вкъщи 45 часа, както и наложителните почивки да стават в хотел, а не в кабината на камиона.

„ За 72 часа не може да бъде премината Германия. Това значи, че всеки български транспортьор би трябвало да заплаща тройно или четворно за това, че би трябвало да минава през страната. Във Франция ситуацията е идентично. Оказва се, че тези правила са направени по този начин, че източноевропейските превозвачи да заплащат повече. Аз по паркингите не можах да видя немски или френски камион”, описа Андрей Новаков, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, за „ Здравей, България” по NOVA.

И добави: „ Правилата са направени по този начин, че сега, в който тахографът ти каже, че имаш нула километра да продължиш, би трябвало да избереш – или да те глобят, или да спреш по средата на тунела и да направиш катастрофа”.

Той възропта против условието да се търси хотел по средата на пътя.

„ Вчера минахме през Хърватия може би 200 км, в които нямаше отбивка с хотел. Той носи лична отговорност за товара, който превозва”, сподели още Андрей Новаков, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП.

Московски: Продължават договарянията за пакета "Макрон "

Меркел: Бойко, оправи се прелестно по тематиката Западни Балкани "

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР