Евроатлантическата перспектива на страните от Западните Балкани и приоритетите в

...
Евроатлантическата перспектива на страните от Западните Балкани и приоритетите в
Коментари Харесай

Борисов търси швейцарска подкрепа за европерспективата на Балканите

Евроатлантическата вероятност на страните от Западните Балкани и целите в програмата на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз са били главните тематики по време на срещата на министър-председателя Бойко Борисов и президента на Швейцария Дорис Лойтхард.
Това оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Като основен приоритет в програмата на Българското председателство Борисов е показал тематиката за европейската вероятност на страните от Западните Балкани, като го е обвързал с дебата за бъдещето на Европа.
За непоклатимост, разцвет и съблюдаване полезностите на Общността е значима европейската интеграция на тези страни и тяхното приобщаване, съгласно премиера Борисов.

Министър-председателят е показал, че по тази причина и в календара на Българското председателство е планувана Среща на върха сред Европейски Съюз и страните от Западните Балкани през май 2018 година

Оценката му е, че швейцарските планове в страните от района могат да бъдат доста потребни за икономическото и общественото им доближаване с държавите-членки и със страните от Европейското икономическо пространство.

Дорис Лойтхард е изразила упованието си България да бъде виновен ротационен ръководител на Съвета . Президентът на Швейцария Дорис Лойтхард е подкрепила целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз

В диалога бяха разисквани и тематики, свързани с бъдещето на обединена Европа, в това число проблемите, провокирани от миграционната рецесия и отдръпването на Англия от Европейски Съюз .

Премиерът Борисов е показал резултатите от противодействието на държавното управление на контрабандата и корупцията, като швейцарският президент означи постигнатия прогрес и изрази вяра за сполучливо осъществяване на набелязаните стъпки и ограничения в бранша .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР