Евроарламентът одобри следващата многогодишна финансова рамка (МФР), за да може

...
Евроарламентът одобри следващата многогодишна финансова рамка (МФР), за да може
Коментари Харесай

Европарламентът одобри бюджета на ЕС за периода 2021-2027 г.

Евроарламентът утвърди идната многогодишна финансова рамка (МФР), с цел да може поддръжката на Европейски Съюз да доближи до жителите от началото на идната година.
В сряда текстът, по отношение на дълготрайния бюджет на Европейски Съюз за интервала 2021—2027 година, беше признат с 548 гласа „ за “, 81 гласа „ срещу “ и 66 гласа „ въздържал се “. Текстът, контрактуван със Съвета по отношение на Междуинституционалното съглашение (МИС), беше утвърден с 550 гласа „ за “, 72 гласа „ срещу “ и 73 „ въздържал се “.
 Сасоли: Екологичен потенциал би трябвало да предприеме дейности, без значение от резултата на Брекзит договарянията Сасоли: Екологичен потенциал би трябвало да предприеме дейности, без значение от резултата на Брекзит договарянията
Европейският парламент ще би трябвало да предприеме ограничения, без значение от резултата от Брекзит договарянията сред Европейския съюз и Обединен...
15 милиарда евро спомагателни средства за основни стратегии на Европейски Съюз
Това нарастване е резултат от напъните на Парламента за водене на договаряния за стимулиране на през идващите седем години, за по-добра отбрана на жителите от пандемията от COVID-19, даване на благоприятни условия за идващото потомство и отбрана на европейските полезности. Благодарение на този компромис, в действително изражение Европейският парламент утроява финансовия пакет за „ Европейски Съюз в поддръжка на здравето “ (EU4Health), подсигурява равностойността на още една година финансиране за „ Еразъм+ “ и подсигурява, че финансирането на научните проучвания ще продължи да нараства.
11 милиарда евро ще бъдат взети основно от суми, съответстващи на санкции в региона на конкуренцията (които сдруженията би трябвало да заплащат, когато не съблюдават разпоредбите на ЕС), в сходство с отдавнашното искане на Парламента средствата, генерирани от Европейския съюз, да останат в бюджета на Европейски Съюз. Тези 11 милиарда евро последователно ще усилят общия таван на МФР (определен на 1,074.3 милиарда евро по цени от 2018 г.) на 1,085.3 милиарда евро.
4 милиарда евро ще бъдат финансирани от преразпределения и маржове в границите на МФР.
Освен това 1 милиард евро ще бъдат заделени за посрещане на бъдещи потребности и рецесии и биха могли да бъдат добавени към водещите стратегии.
 Правителствата от Европейски Съюз и Европарламентът се споразумяха за бюджет 2021-2027г. Правителствата от Европейски Съюз и Европарламентът се споразумяха за бюджет 2021-2027г.
Европейският парламент и държавите-членки подписаха договорка по приемането на бюджета на блока за интервала 2021-2027, освобождавайки пакет...
Нови лични запаси
Преговарящите се съгласиха с правилото, че средносрочните и дълготрайните разноски за погасяване на дълга от фонда за възобновяване не следва да бъдат за сметка на одобрени капиталови стратегии в МФР, нито да водят до доста по-високи вноски на база Разузнавателна служба на ФРГ от страните членки. Поради това договарящите от страна на Екологичен потенциал изготвиха пътна карта за въвеждане на нови лични запаси, които да бъдат включени в бюджета на Европейски Съюз през идващите седем години.
Тази пътна карта е част от (правно обвързващ текст). В допълнение към приноса, изработен от 2021 година нататък, въз основа на количеството нерециклирана пластмаса в дадена страна, пътната карта включва личен запас от съдебна техническа експертиза (схемата за търговия с емисии) (от 2023 година нататък, вероятно обвързван с механизъм за промяна на въглеродните емисии). Тя включва също налог върху цифровите технологии (от 2023 г.) и личен запас на база налог върху финансовите покупко-продажби, както и финансов принос, който корпоративният бранш би трябвало да направи, или нова обща основа за облагане с корпоративен налог (от 2026 г.).
Парламентът ще следи по какъв начин се изразходват средствата на „ Next Generation EU ” (инструмента за възобновяване на ЕС)
Що се отнася до разходването на средства на „ NextGenerationEU ”, Парламентът обезпечи постоянни срещи сред трите институции за оценка на усвояването на средствата, предоставени въз основа на правното съображение на член 122. Тези изключителни средства, предоставени отвън постоянния бюджет за възобновяване на стопанската система, мощно наранена от пандемията, ще бъдат изразходвани по транспарантен метод. Парламентът, дружно със Съвета, ще ревизира всяко отклоняване от авансово контрактуваните проекти.
 Шарл Мишел: Имаме сделка за бюджета и възстановителния проект Шарл Мишел: Имаме сделка за бюджета и възстановителния проект
Постигнато е съглашение за бюджета на Европейски Съюз и възстановителния проект. Това заяви в Twitter ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел...
Инструментът за възобновяване „ Next Generation EU “ се основава на член от Договора за Европейски Съюз (член 122 от ДФЕС), който не планува никаква роля за Европейския парламент. Поради това договарящите от страна на Екологичен потенциал настояха и получиха нова процедура, установяваща „ градивен разговор “ сред Парламента и Съвета. След като Комисията оцени отражението върху бюджета на всеки препоръчан нов юридически акт въз основа на член 122, ще стартира разговорът сред Парламента и Съвета щ.

Хоризонтални въпроси: цели в региона на биологичното многообразие, равенството сред половете
Ще се усъвършенства следенето, с цел да се подсигурява, че най-малко 30 % от общата сума на бюджета на Европейския съюз и разноските от „ NextGenerationEU “ ще поддържат задачите за запазване на климата, както и че 7,5 % от годишните разноски ще бъдат предопределени за цели в региона на биологичното многообразие от 2024 година и 10 % от 2026 година нататък.
Равенството сред половете и консолидираното на правилото на тъждество сред половете към този момент ще бъдат приоритет в МФР посредством задълбочена оценка на въздействието и мониторинг на стратегиите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР