Евро 2024 се размина на косъм от фатален инцидент.По време

...
Евро 2024 се размина на косъм от фатален инцидент.По време
Коментари Харесай

Беше си отишъл : Варга върнат към живота с дефибрилатор след сърдечен арест

Евро 2024 се размина на косъм от съдбовен случай.

По време на мача сред Шотландия и Унгария почитателите изживяха същински смут в 70-ата минута, когато нападателят на маджарите Барнабас Варга след единоборство се строполи в безсъзнание на земята. Камерите уловиха по какъв начин той се гърчи в спазми, а съотборниците му взеха одеяла, с които да закрият гледката.

Лекарските екипи незабавно се намесиха. Към Варга бяха понесени и дефибрилатори, които започнаха да се поставят по стадионите из цяла Европа след случилото се с Кристиан Ериксен в мача сред Дания и Финландия на Евро 2021, когато датският халф получи сърдечен арест и животът му бе избавен с помощта на бързата и съответна интервенция на лекарите на оня мач.

Няколко минути унгарецът бе реанимиран, след което откаран в болничното заведение в Щутгарт.

По-късно стана ясно, че Варга е върнат в схващане и е контактен.

При единоборството той бе отвеян с лакът от вратаря на Шотландия. В същото време е бил ударен и в региона на гърдите, което е довело до сърдечен арест, разкри докторът на тима.

" Той си беше отишъл...Направихме сърдечна реанимация, това беше сърдечен арест, сподели лекарят на тима Мортен Бойсен. - Колко близо бяхме до това да го загубим? Не знам, само че го върнахме след едно дефибрилиране, тъй че много бързо. Наличието на първокласно здравно съоръжение наоколо беше изцяло решаващо. Времето от момента, в който това се случи, досега, в който той получи помощ, е сериозният фактор и това време беше малко ", сподели още докторът.

След дуела всичките му сътборници пък подвигнаха екип с неговия номер, като засвидетелстваха поддръжка.

В последна сметка саможертвата на нападателя се оказа ненапразна, откакто Унгария завоюва мача и резервира шансове за класиране на 1/8-финал.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР