Еврейските лидери в Уест Палм Бийч, Флорида, настояват местните власти

...
Еврейските лидери в Уест Палм Бийч, Флорида, настояват местните власти
Коментари Харесай

Еврейските лидери във Флорида настояват местните служители за одобрение за изграждане на музей на Холокоста: „Това е вашето наследство“

Еврейските водачи в Уест Палм Бийч, Флорида, упорстват локалните управляващи за отговори в продължение на години- дълги старания за създаване на непрекъснат музей на Холокоста.

Застъпниците упорстваха от към две години да придобият 100-годишна празна постройка в центъра, която да бъде мястото за мемориала.

" Казах на кмета, както споделям и на вас, и споделих на комисарите, това е вашето завещание. Вие имате силата да помогнете в битката с антисемитизма ", сподели Ира Джейкъбсън от Herut North America пред Fox News Digital.

Градската организация за реорганизация на общността (CRA) се пробва да се освободи от празната постройка, само че не е взето решение по отношение на пространството на улица Clematis 314.

„ Има доста положителни аргументи да отворите оборудване на Clematis Street “, сподели Ари Фикслър, шеф на Amud Aish в окръг Палм Бийч, пред Fox News Digital. „ Така че направихме оферта и... това беше... това, в което имаме вяра... муден развой в продължение на повече от две години. Така че към момента няма отговор. “

Шампионите за музея участваха на среща на градската комисия на 8 януари, с цел да разпространяват още веднъж своята идея. Казват, че музеят ще бъде сходен на Мемориалния музей на Амуд Айш в Бруклин, Ню Йорк.

 

След тази среща, „ личният състав сега преглежда предложенията и се прави разбор. Следващите стъпки и датата ще бъдат оповестени по това време “, се споделя на уеб страницата на уеб страницата.

Фикслер сподели, че идната среща е планувана за 5 февруари.

„ Отиваме пред кмета на Уест Палм Бийч и градските комисари на Уест Палм Бийч и се опитваме да получим този парцел, който те оферират за продажба. И за жалост, това беше продължава постоянно, наподобява. Ние вървим пред тях. Те са доста благи, не споделят доста и след това няма резултат ", изясни Джейкъбсън.

Комисарят на градския регион 3 Кристи Фокс удостовери пред Fox News Digital, че Градската комисия към момента не е получила документи за постройката от CRA. CRA не отговори на искане за коментар по въпроса.

На тази фотография от 7 декември 2019 година железопътните релси от мястото, където стотици хиляди евреи са били ориентирани към газовите камери, ориентирани към газови камери за ликвидиране в някогашния нацистки лагер на гибелта Аушвиц Биркенау или Аушвиц II в Освиенцим, Полша. (AP Photo/Markus Schreiber, File)

Джейкъбсън сподели, че съществуването на музей на Холокоста би било доста по-важно за общността, в сравнение с различен ресторант.

„ Знам, че тази постройка е сведена до двама хора, нас и ресторант. И тъкмо това, от което се нуждае Флорида, е друго място, където се продават хамбургери и пържени картофи. "

Въпреки че настояването за музея стартира преди офанзивите на 7 октомври в Израел, те се усилиха незабавно, като се има поради повишаването на антисемитизма в САЩ 

„ Няма подозрение, че имаме потребност от музей на Холокоста тук, с цел да образоваме този тип население. Но в допълнение към това виждаме и обезпокоително повишаване на антисемитизма, “, сподели Фикслър.

" Няма подозрение, че виждаме напредък, който е невиждан. Антисемитизмът беше спокоен. Но към този момент не е по този начин. Сега е навън. "

Изсушени рози се виждат в ограда на мястото на някогашния лагер Аушвиц-Биркенау по време на възпоменание в чест на жертвите на Холокоста, покрай село Бжезинка покрай Освиенцим, Полша на 28 април 2022 година (Снимка от Wojtek Radwanski / AFP) (Снимка от WOJTEK RADWANSKI/AFP посредством Getty Images)

Според най-новите данни от Лигата за битка с клеветата (ADL) Флорида, Слънчевият щат е претърпял исторически скок на антисемитизма случаи през 2022 година Имаше 269 докладвани случая във Флорида през 2022 година, което е с 42% повече от 2021 година и повече от два пъти по отношение на 2020 г. 

„ Можете да видите какво се случва в Америка. Можете да видите какво става в света ", сподели Джейкъбсън.

„ Много хора упрекват за това 7 октомври, това, което се случва в Израел. И добре, това се е нараснало оттова, само че антисемитизмът участва в нашата страна, нашия щат, град от десетки и десетки години, стотици години, в случай че в действителност желаете да се върнете обратно, даже преди нацистка Германия. И още веднъж с нацистка Германия, никой не се изрече. Никой не беше просветен. И това е, което стартира да се случва тук. "

В народен мащаб антисемитските произшествия фрапантно се усилиха през последните няколко години. Данните от ADL обаче разкриват, че от 7 октомври 2023 година случаите са се нараснали с 360% с 3291 докладвани случая в Съединени американски щати през трите месеца след офанзивата.

Пропалестинските протестиращи, носещи плакати, се събират на Union Square. (Стивън Янг за Fox News Digital)

Друга тревожна действителност в повишаването на антисемитизма е изменящото се отношение към евреите и Израел измежду по-младите американци, както и празнота в главното схващане за Холокоста.

В университетските кампуси в Съединени американски щати се следи внезапно повишаване на антиизраелската и антисемитска интензивност, изключително след войната Израел-Хамас. От началото на образователната 2023-2024 година 73% от еврейските студенти споделят, че са претърпели или са били очевидци на някакъв тип антисемитизъм. 43,9% от нееврейските студенти оповестяват за същата действителност.

Зад увеличението на случаите се крие смяна във вярванията измежду младите американци. Според декемврийско изследване на The Economist/YouGov един на всеки петима американци сред 18 и 29 години има вяра, че Холокостът е „ мит “.

Джейкъбсън акцентира нуждата да се образоват американците по отношение на Холокоста предпазете бъдещите генерации от осъществяване на същите зверства.

„ Кой е най-хубавият метод да стигнем до тези деца? Образовайте. Да, има някои курсове за Холокоста. Те ще имат конференция или художествено шоу или представител, само че имаме потребност от постройка, която да е там седем дни на седмица децата и техните фамилии и техните съседи да отидат да научат какво е антисемитизъм, какво е расизъм и какво е хрумнало на поколенията, на еврейския народ. "

Градската тишина на предлагането накара еврейските водачи да се усъмнят в претекстовете зад нерешителността.

„ Те нямат в дневния си ред или в съзнанието си, както в други градове в Америка, че поддържат еврейските дела. Те не са привикнали да вършат това. И това може би е казусът тук, “ - сподели Фикслър.

„ И това би трябвало да се промени, тъй като времето е различно… те би трябвало да се повдигнат до същото равнище, както виждате окръг Лос Анджелис и Ориндж Каунти и доста други окръзи в страната, които влагат пари – освен изказвания на поддръжка, те влагат пари в това... с цел да се уверят, че музеите на Холокоста имат това, от което се нуждаят. "

" Ако кметът и градските комисари не са на наша страна, ние сме обречени, тъй като няма обучение ", добави Джейкъбсън.

Офисът на кмета Кийт Джеймс отхвърли коментар по въпроса, базирайки се на срещата на 8 януари по тематиката.

Маделин Когинс е помощник по цифрова продукция във флаш екипа на Fox News с Fox News Digital.

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР