Еволюцията на Windows прави решителна стъпка към облака(снимка: Windows 365

...
Еволюцията на Windows прави решителна стъпка към облака(снимка: Windows 365
Коментари Харесай

Microsoft пуска облачен Windows 365 за всякакви устройства


Еволюцията на Windows прави решителна стъпка към облака
(снимка: Windows 365 / YouTube)

Новините от Microsoft стават все по-интересни. Скоро откакто разгласи Windows 11, компанията стартира различен собствен артикул – Windows 365. Това е облачна услуга, която ще направи Windows наличен на всевъзможни устройства, в това число Android и iPad таблети.

Операционната система ще бъде ситуирана на отдалечени сървъри. Microsoft ще отвори достъпа до нея на 2 август т.г., като в началото потребителите на разнообразни устройства ще могат да употребяват.

В бъдеще през облака ще стане налична и новата операционна система. Потребителите ще получат достъп до нея след формалното ѝ стартиране на пазара.

В момента са налични две версии на Windows 365 – Business и Enterprise и разнообразни хардуерни конфигурации на виртуалния компютър – от версия с един процесор, 2 GB RAM и 64 GB непрекъсната памет до модификации с 8 процесора, 32 GB RAM и 512 GB сторидж.

Облачният Windows 365 ще работи на всичко, включително Android таблети и iPad
(снимка: Windows 365 / YouTube)

Microsoft показва новата услуга като „ Хибриден Windows за хибриден свят ”, наблягайки на отбраната в облака, гъвкавостта и простотата на локалния компютър – композиция, която би трябвало да помогне на екипите да бъдат по-гъвкави и продуктивни.

ще обезпечи „ поточно предаване към всяко устройство ”, т.е. потребителите ще могат да продължат работата си оттова, докъдето са стигнали, на всяко устройство.

Към момента няма информация за цени на новата услуга. Очакват се детайлности на 2 август, когато облачният Windows 365 ще стане всеобщо наличен.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР