Еволюция с революционен резултат - така най-кратко може да се

...
Еволюция с революционен резултат - така най-кратко може да се
Коментари Харесай

Galaxy S23: Samsung с три заявки за топ Android смартфон

Еволюция с революционен резултат - по този начин най-кратко може да се опише хардуерната премиера на Samsung. На Unpacked събитието, което се състоя и в София, корейският колос показа серията флагмански смарт телефони Galaxy S23 с усъвършенствани камери и процесори, както и новите мощни и компактни преносими компютри от фамилията на Galaxy Book3.

И мобилните телефони от висок клас, и при портативните компютри е забележима упоритостта на Samsung да предложи решения от висок клас за разнообразни видове консуматори. Със същата значимост обаче е и задълбочаването на интеграцията на другите ѝ устройства - смарт телефони, компютри, тв приемници, портативни устройства и така нататък, в единна екосистема.

Snapdragon for Galaxy

Топ предложенията на Samsung при Android смарт телефоните на пръв взор се придържат към към този момент откритата формула на стилен, по-голям и по-мощен флагмански смарт телефон, само че " под капака " има много изненади за потребителите.
 Samsung влага $116 милиарда в борба против Intel и Qualcomm
Samsung влага $116 милиарда в борба против Intel и Qualcomm

Южнокорейският производител

Първата, която визира както общоприетия, по този начин и Plus и Ultra моделите, е процесорът. След 7-годишно спиране, Samsung още веднъж употребява технология на Qualcomm. От Galaxy S6 насам компанията всяка година пускаше два разнообразни разновидността на своя флагман - с настоящия Snapdragon в Съединени американски щати и със личните си процесори Exynos за Европа и Азия.
 Снимка 604762
Източник:

Причините бяха свързани със съглашения сред двете компании, патенти и желанието на Samsung за релативно сходни цени на смарт телефоните на другите пазари. Някои консуматори недоволстваха от разликите в продуктивността и икономията, само че положителната вест е, че всичко това към този момент е в предишното.
 Samsung влага $15 милиарда в нов център за чипове
Samsung влага $15 милиарда в нов център за чипове

Той би трябвало да е подготвен до 2028 година

Samsung Galaxy S23 стъпва върху платформата Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, която, както си проличава от името ѝ, е със специфични оптимизации за съответните устройства. От Samsung показват, че продуктивността е доста нараснала по отношение на смарт телефоните с Gen 1 процесор.

Хардуерът дава опция за усъвършенствани интеграции с други устройства в екосистемата на Samsung. На тях се базират функционалности като Multi control, която свързва мишката и клавиатурата на компютъра със смарт телефона, а също така потребителите без изпитание могат да обменят файлове, текст и URL адреси за разглеждане и редакция на няколко екрана по едно и също време.

200-мегапикселов д ебют

Изчислителната мощност има огромно значение за фотографските благоприятни условия на смарт телефоните, а там също има развиване. То е най-видимо при топ модела Samsung Galaxy S23 Ultra. Наследникът на Note идва с нова 200-мегапикселова камера с оптична стабилизация.

Потребителите рядко биха имали потребност от такава резолюция (към днешна дата няма фотоапарат с full-frame датчик, който да може да я конкурира), само че огромното количество информация оказва помощ на логаритмите да основават фотоси с изцяло допустимите 12 мегапиксела, които наподобяват добре както денем, по този начин и през нощта.
 Снимка 604763
Източник:

Expert RAW приложението ще дава опция на по-напредналите мобилни фотографи да обработват с професионален програмен продукт по- " чиста " информация от огромния датчик с резолюция до 50 мегапиксела - задоволително за разпечатване на билборд.

Подобрено е и 8K видеото, което посредством изкуствен интелект е с по-добри цветове, контрастност и стабилизация - все допълнения в помощ на основателите на наличие.
 Новостите в One UI на Samsung
Новостите в One UI на Samsung

Защо компанията целеустремено развива и ползва личен интерфейс в екосистемата от Galaxy устройства?

Системата от камери на Samsung Galaxy S23 Ultra включва още 12-мегапикселов широкоъгълен модул, както и две 10-мегапикселови телефото камери, от които едната е с перископичен обектив и 10-кратно нарастване. Другите два смарт телефона от серията залагат на 50-мегапикселов главен датчик, 12 мегапиксела с широкоъгълен обектив и 10 мегапиксела с двойно оптично нарастване за по-естествена вероятност при снимането на портрети.
 Снимка 604766
Източник:

Чисто нова е 12-мегапикселовата селфи камера на трите модела, като тя може да основава Super HDR изображения с 60 фрагмента в секунда.

Познати размери, по-добри акумулатори

Samsung Galaxy S23 се обрисува като един от по-компактните Android флагмани през 2023 година със своя 6,1-инчов плосък екран. Тези, които се нуждаят от малко повече пространство получават Samsung Galaxy S23 Plus с неговите 6,6 инча, а най-големият във всеки смисъл от серията - Samsung Galaxy S23 Ultra, е 6,8 инча и поддържа S-Pen.

Той е и с най-голямата батерия - 5000 mAh. Другите два модела получават по 200 mAh повече спрямо предната генерация и към този момент са със надлежно 3900 mAh и 4700 mAh.
 Снимка 604758
Източник:

Това потребно за потребителите " напълняване " не е очевидно за сметка на развиването на дизайна, който към този момент е по-изчистен в зоната към камерите.

Който и смарт телефон от серията Galaxy S23 да изберете, ще имате в ръцете си устройство, което е замислено да работи дълго. За задачата оказват помощ както по-издръжливото стъкло Gorilla Glass Victus 2, по този начин и обезпечените 4 ъпгрейда на Android версията и OneUI интерфейса и 5 години обновления на сигурността.
 Снимка 604759
Източник:

Целта е ясна - да се понижи броят на изхвърлените на боклука смарт телефони, които се трансформират в рисков за природата електронен боклук. Samsung отиват дори по-далеч, като устойчивостта е част от ДНК-то на моделите. В тях са вложени повече рециклирани алуминий, стъкло и пластмаса - в това число от риболовен мрежи, които другояче биха замърсили океана.

Кога и какъв брой?

Смартфоните от серията Galaxy S23 ще бъдат налични за постоянна продажба от 17февруари.

Препоръчителните цени на устойствата в България са
Galaxy S23 128GB - 1899 лева. Galaxy S23 256GB - 1999 лева. Galaxy S23+ 256GB - 2349 лева. Galaxy S23+ 512GB - 2599 лева. Galaxy S23 Ultra 256GB - 2749 лева. Galaxy S23 Ultra 512GB - 2999 лева. Galaxy S23 Ultra 1TB - 3599 лева.
В периода от 1 февруари до 16 февруари тези, които създадат предварителна поръчка, ще могат да получат по-високата версия на обещано устройство (например Galaxy S23+ с 512GB памет) на цената на по-ниската (т.е. Galaxy S23+ с 256GB в нашия пример). Освен това те ще могат да се въползват от ранна доставка преди 10 февруари и 200 лв. е-ваучер за спомагателна отстъпка.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР