Ево Моралес, който преди два дни подаде оставка под натиска

...
Ево Моралес, който преди два дни подаде оставка под натиска
Коментари Харесай

Ево Моралес отиде в Мексико

Ево Моралес, който преди два дни подаде оставка под натиска на военните като президент на Боливия, заяви, че отлита за Мексико - страната, която му даде политическо леговище, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Външният министър на Мексико Марсело Ебрард удостовери доскоро, че Моралес към този момент е на борда на мексиканския аероплан, пристигнал тази нощ в Боливия да го води.

Според телевизия "Унител ", представена от Ройтерс, мексиканският самолетът е кацнал и отлетял от летището в боливийския град Чиморе, провинция Кочабамба, с 60-годишния Моралес на борда.

"Братя и сестри, аз изхвърчам за Мексико с признателност за безкористността на тази братска страна, която ни предложи леговище, с цел да избави нашите животи, - написа Моралес в Туитър. - Боли ме, че напущам страната по политически аргументи. Но аз постоянно ще мисля за вас. Ще се върна скоро с нови сили и сила. "

Моралес заяви в Туитър и по какъв начин след оставката си в неделя е бил укрит от членове на синдиката на производителите на кока в Кочабамба.

"След като разграбиха и се пробваха да подпалят къщата ми във Вила Виктория, вандалските банди на (експрезидента Карлос) Меса и (Луис Фернандо) Камачо съумяха да нахлуят и в моя дом в квартал Мажистерио в Кочабамба... Много съм признателен на моите съседи, които съумяха да спрат тези нападения ", писа Моралес, визирайки неговия противник от опозицията в изборите, който не призна резултатите от вота, и предводителя на всеобщия протест против резултатите от президентските избори през октомври, в които Моралес бе разгласен за победител. Според мнозина изборите са били фалшифицирани.

"Благодарен съм на братята от Федерацията на тропическата част на провинция Кочабамба (синдиката на производителите на листа на кока - б.р.), които се погрижиха за мене и ми предоставиха протекция ", прибавя още Моралес.

Към туита си той прибавя и фотография, на която се вижда по какъв начин лежи на постелка на пода. "Така прекарах първата нощ, откакто бях заставен да се откажа от президентския пост поради държавния прелом, организиран от Карлос Меса и Луис Фернандо Камачо благодарение на полицията ", написа Моралес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР