Ево Моралес, който обяви оставката си от поста на президент,

...
Ево Моралес, който обяви оставката си от поста на президент,
Коментари Харесай

Ево Моралес напусна Боливия, ето коя страна ще го приюти СНИМКА

Ево Моралес, който разгласи оставката си от поста на президент, е напуснал Боливия със аероплан на Военновъздушни сили на Мексико.

Мексико е решила да даде леговище на някогашния президент на Боливия Ево Моралес поради опасността за живота на последния. Това се оповестява от Ройтерс, базирайки се на Министерството на външните работи на страната.

"Мексиканското външно министерство взе решение да даде политическо леговище на господин Ево Моралес по филантропични аргументи ", съобщи на конференция ръководителят на мексиканското външно министерство Марсело Ебрард.

Фотография на Моралес от самолета се появи на страницата на Марсело Ебрард в Twitter.



На 10 ноември Ево Моралес подаде оставка като президент на Боливия на фона на безредиците в страната след извършените избори.

Редица страни от Латинска Америка, в това число Венецуела и Аржентина, осъдиха смяната на властта в Боливия и нарекоха случилото се прелом.

Мексико съобщи за готовността си да даде политическо леговище на Моралес. В допълнение, мексиканското министерство на вътрешните работи съобщи, че има пълномощията да даде статут на емигрант на Моралес.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР