EVN България подкрепи проект в рамките на инициативата ЕVN за

...
EVN България подкрепи проект в рамките на инициативата ЕVN за
Коментари Харесай

EVN България дари оборудване за център за подпомагане на обучение на зрително затруднени ученици

EVN България поддържа план в границите на самодейността „ ЕVN за България “, с който компанията подари съоръжение на ресурсния център за подкрепяне на интегрираното образование на зрително затруднени възпитаници в Пловдив. Проектът беше осъществен взаимно с Националния център за рехабилитация на слепи (НЦРС) в гр. Пловдив. С този план EVN България подкрепя обществената интеграция на хората със зрителни усложнения, в това число възпитаници и студенти, като се улесни тяхната работа с книги, пособия, учебници и други образователни материали.

Дарението на EVN България включва механически средства за четене, обработка, сканиране и щемпел на текстове, които са мъчно налични за зрително затруднените консуматори. В НЦРС се организират образования, водени от експерти, на които се показват закупените механически средства и се образоват деца, техните родители, студенти по какъв начин да ги употребяват. Лице със зрително увреждане, квалифицирано да подкрепя, образова и осведоми потребителите за работа с предоставените средства, е назначено на 4-часов работен ден до края на плана.

На 3 декември 2018 година - Международния ден на хората с увреждания, беше извършено образование под формата на семинар, воден от експерти от центъра, на което беше показан планът, закупените средства и методът на потребление на устройствата.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР