Евгения Петерсон, известна в целия свят като Индра Деви, е

...
Евгения Петерсон, известна в целия свят като Индра Деви, е
Коментари Харесай

Златните правила за хранене на Индра Деви, една от първите жени йоги, доживяла до 103 години

Евгения Петерсон, известна в целия свят като Индра Деви, е една от първите дами, практикуващи йога, която също така разпространява йогата в доста страни по света.

Евгения Лабунска-Петерсон е родена през 1899 година в Рига, в семейство на банков чиновник от шведски генезис и известна съветска оперетна актриса.

Тя няколко пъти е променяла живота си радикално. Говорела е 12 езика и определяла като своя татковина три страни – Русия, където се е родила; Индия, където се е „ преродила “; и отзивчивата за нея Аржентина, където прекарва последните 17 години от живота си.

Индра Деви е обиколила половината свят, познавала се е с доста холивудски звезди, индийски философи, както и партийни величия. Сред нейните възпитаници са Мерлин Монро, Грета Гарбо, Рита Хейуърт и други известни артисти от 40-те години на предишния век.

Умира през 2002 година в Буенос Айрес, доживявайки до 103 години.

Когато е на 93-годишна възраст Индра Деви споделя в изявление за своя хранителен режим:

„ Аз съм вегетарианка от доста години, хапвам веднъж дневно, от време на време – два пъти. След ставане от сън изпивам 200 мл вода с лимон, която съм приготвила от вечерта.

Закуската ми е чашка соево мляко или кафе от зърнени култури. Малко бадеми и стафиди. Грейпфрут или портокал, който хапвам дружно с бялата ципа, а от време на време и с кората.

Пия доста вода, хапвам пресни сезонни плодове и пия зеленчукови сокове. Преди сън също изпивам чаша вода.

Понякога обядвам и обядът ми се състои от една от следните храни: зеленчукова чорба или зелена салата; един сварен или недопечен зеленчук; порция кафяв ориз; печен небелен картоф с малко растителна лой или соев сос.

Понякога за обяд похапвам домат със сирене, яйце или йогурт с мед и покълнала пшеница. “

В една от своите книги Индра Деви разказва правилата на хранене, които е спазвала самата тя и е препоръчвала на учениците си, а също разяснява световните проблеми с нездравословното хранене.

За глада измежду изобилието

Всички знаем, че дружно с въздуха и водата храната е нужна за поддържане на крепко, младо и мощно тяло. Нима не е парадоксално, че Америка, най-богата страна в света, най-вече страда от погрешно хранене, „ гладувайки “ на фона на изобилието... Защото, макар че хората всеобщо преяждат, в организма попада единствено храната, която може да бъде разложена на съставните си елементи и усвоена. Ако не дава отговор на тези условия, храната се трансформира в отрова.

Храната на актуалния човек е прекомерно безжизнена и изкуствена. И по тази причина и здравословното положение на хората става все по-окаяно.

Вижте целия текст ТУК
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР