Евгения и Николай Баневи са в ареста на Г.М. Димитров.

...
Евгения и Николай Баневи са в ареста на Г.М. Димитров.
Коментари Харесай

Адвокатът на Баневи тънко иронизира прокуратурата

Евгения и Николай Баневи са в ареста на " Г.М. Димитров ". Не мога да потвърдя, че се готвят на гладна стачка поради изискванията там . Това съобщи юристът на Баневи Христо Ботев.
Припомняме, че в същия арест – при Софийския затвор, към този момент няколко месеца лежат свалената от служба кметица " Младост " Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, като и двете непрестанно дават публичност на отвратителните условия в ареста.
Предстои гледане на мярката им за неотклонение през днешния ден (7 декември), като не е ясно по кое време тъкмо ще е правосъдното съвещание, а и до през днешния ден юридическият бранител на Баневи не бил получил материалите на обвиняването, с цел да се запознае с тях. Почне ли да се приказва за милиарди от прокуратурата, ми става много подозрително. Милиони, милиарди – за тях няма значение , иронизира Ботев пред Нова телевизия.
Относно обвиняването за владеене на нелегално оръжие, юристът разяснява, че не може за няколко десетки патрона да занимаваш цялата страна. И попита за какво Министерство на вътрешните работи пуска видеа и фрагменти от ареста, откакто интервенцията е на Спецпрокуратурата. Според него " това приказва, че цялата страна е впрегната " за нещо. Ботев добави, че държавното обвиняване не приказва нищо за похищения против Баневи – " палежи на коли ", само че отхвърли да приказва повече по „ заплетената история”, тъй като още не е чел в детайлности обвинителния акт.
Адвокатът не знае къде в този момент са децата на Баневи и добави, че Баневи сами решили да се върнат в България, с цел да се стигне до обективната истина.
Коментари
Пропагандната машина на властта има задача да рисува облика на Бойко Борисов като актуалния Робин Худ и, несъмнено - предните са отговорни, само че Борисов раздава правдивост. Това сподели ръководителят на ДСБ ген. Атанасов Атанасов в коментар за задържането на семейство Баневи.
По думите му задачата е да има " самун и зрелища и да се фиксира публичното внимание, с цел да не се вижда по какъв начин под масата Борисов раздава порции на своите приятелчета ". " Поканете настоящия министър на стопанската система, който дълги години беше началник на Агенцията по приватизацията ", предложи Атанасов на водещия на утринния блок на bTV Антон Хекимян, давайки мотив за какво нещата наподобяват като фарс.
Той попита за какво преди 10 или 5 години, " до момента в който си плащаха някъде, тези приватизатори бяха положителни ".
Атанасов напомни, че Министерство на вътрешните работи към момента няма основен секретар, който е политическо предопределение, а една от функционалностите му е да управлява СРС. " Суджуците са на независимост и мачкат очевидци, няма нито един гербер участник в това разпределяне на порциите, който да е спретнат на топло. Леки ли са закононарушенията ", попита още водачът на ДСБ. Той добави, че годишно " в Борисовата страна се крадат 10 милиарда лева ", а Баневи ще бъдат съдени за 1 млд. лева
То има разнообразни съставни елементи по отношение на Баневи – няма по какъв начин свръхарогантното държание да буди благосклонности. Сигурно за много хора е било ясно " въпросното обезкостяване ", само че си има институционални механизми – прокурори, следователи. Очевидно е лишило много време тези хора да бъдат сложени под светлината на прожекторите, с цел да може институционалните механизми да се задействат, разяснява и банкерът Левон Хампарцумян.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР