Евгения и Николай Баневи, които от края на октомври са

...
Евгения и Николай Баневи, които от края на октомври са
Коментари Харесай

Баневи искат баня всеки ден и страдат, че постоянно са с едни и същи дрехи

Евгения и Николай Баневи, които от края на октомври са задържани във Франция, изпитвали битови страдания в килиите си, защото нямали право на баня всеки ден, описаха източници от полицията. Претенциите на фамилията, привикнало на разточителен живот, затруднили затворническите управляващи във Франция, защото в страната има правила за всички арестанти. Във Франция, както и у нас арестуваните се къпят по график - 2 пъти седмично. Евгения е приела по-тежко ограничаването от мъжа си. Съпрузите мъчно се помирявали и с обстоятелството, че всеки ден са с едни и същи облекла. Зад решетките Баневи са разграничени - те даже не са в един и същи град.

Евгения е в женски арест в Марсилия, а Николай - в Екс ан Прованс. Градът се намира на 30 км от Марсилия. Съпрузите се виждали единствено на съвещанията по делото им за екстрадиция. Потърсен за коментар, френският им юрист Венсан Пенар сподели за “24 часа ", че не може да разисква недоволства на клиентите си, защото това е персонална информация. Лаконично уточни, че те се усещат добре. По неофициална информация Баневи се чака да кацнат в София на 6 декември.

Те се отхвърлиха да апелират решението на апелативния съд в Екс ан Прованс за връщането им у нас. 72 ч по-късно се чака прокурор да изиска от съда непрекъснатия им арест. След акцията против Баневи Министерство на вътрешните работи пусна фотоси от първокласното им имение в “Бояна ". “Свидетелите го назовават “мавзолея ", Баневи го назовават “корпоративна резиденция ", сподели след интервенцията зам. основният прокурор Иван Гешев. Съпрузите са упрекнати задочно в незаконно съдружие за заграбване и данъчни закононарушения. Засега съгласно прокуратурата има данни за присвоени над 1,5 млн. лева от химическия цех “Полимери " - Девня.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР