Евгения Блъскова, снахата на издателя на вестник Труд Петьо Блъсков,

...
Евгения Блъскова, снахата на издателя на вестник Труд Петьо Блъсков,
Коментари Харесай

Уволниха снахата на Блъсков от Министерството на културата |

Евгения Блъскова, снахата на издателя на вестник " Труд " Петьо Блъсков, е била уволнена от Министерството на културата. Преди това тя е била началник на бранш " Аудиовизия " към непрекъснатото посланичество на България в Брюксел.

Новината заяви уеб страницата " Площад Славейков ". Пред OFFNews от Министерството на културата потвърдиха информацията, само че споделиха, че ще излязат със известие по случая в петък.

Пред " Площад Славейков " Евгения Блъскова е разказала, че заповед за уволняване не й е връчена. Тя научила за уволнението си " съвсем инцидентно ", откакто е подала в електронен тип молба за годишен отпуск. На молбата от Министерството на културата са дали отговор, че това не може да стане, тъй като считано от 1 ноември 2021 година тя към този момент не е на работа във ведомството.

Командировката на Евгения Блъскова в Брюксел е била прекъсната още пред август, само че след обжалване в съда използването на заповедта на министъра е било замразено до излизане на правосъдно решение. Тя е траяла да получава заплатата си, само че са й спрени парите за наема в белгийската столица, профилираният за просвета уебсайт " Площад Славейков ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР