Евгения Банева поиска да излезе на свобода, за да се

...
Евгения Банева поиска да излезе на свобода, за да се
Коментари Харесай

Банева моли за милост

Евгения Банева изиска да излезе на независимост, с цел да се погрижи за децата си, само че й отхвърлиха , научи HotArena . Арестуваната в Ница милиардерка остава в ареста със брачна половинка си и се приготвя да бъде екстрадирана в България.

Богаташката се изправи в сряда пред съда с искане да си тръгне от ареста в град Ница. Евгения е поискала позволение да излезе на открито, с цел да може да се погрижи за децата си, които сега са при фамилен другар, написа „ България през днешния ден ”.

От съда обаче отказали да удовлетворят претенциите й. Семейният юрист на милиардерите — Винсент Пенард разгласи, че занапред ще се гледа и процедурата за изгонване на семейството към България.

Банева и мъжът й са към този момент втора седмица в ареста в Ница, откакто на 26 октомври бяха арестувани с европейска заповед на летището. Почти всички пасажери са имали опция да видят зрелищния арест, който също така се е разиграл пред очите на децата им — щерка им на 13 години и близнаците на 9.

„ Приютил ги е другар на фамилията ”, споделя още юристът.

Пред френските медии Пенард е показал неразбиране, за какво е задействана европейска заповед за арест. „ Семейството живее във Франция, само че пътуват до България за всички празници ”, споделя той.

В деня на ареста двойката е била на път за София, като са възнамерявали да честват рождения ден на Евгения на 28 октомври в България. Задържането е можело да стане и на летището в България, само че вместо това се е случило в Ница.

Адвокатът на Баневи също по този начин разгласи, че сметките им са запорирани, а всичките им парцели в България са претърсени главно.

Обвиненията против Баневи са за източването на цех „ Полимери ” в Девня, приватизиран от Банев през 1998 година. От 2010 заводът не работи, от 2013 е в неплатежоспособност, а през 2017 година е препродаден за 14,5 милиона лв..

Според обвиняването, клиентите на „ Полимери ” е трябвало да преведат парите по офшорни сметки, а не по тези на сдружението. Имало и случаи на взимане на пари от касите на завода.

В резиденцията на двойката край София са открити документи за благосъстоятелност на офшорните компании, злато и скъпоценности в „ потресаващи размери ”.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР