Евгений Пригожин, шеф на наемническата компания Вагнер“, който беше начело

...
Евгений Пригожин, шеф на наемническата компания Вагнер“, който беше начело
Коментари Харесай

Трупът на Пригожин открит

Евгений Пригожин, началник на наемническата компания „ Вагнер “, който беше отпред на несполучливия боен бунт в Русия от 24 юни, е бил на борда на разрушилия се през вчерашния ден в съветската Тверска област частен аероплан „ Ембраер “.

Това се споделя в известие в „ Телеграм “ на Федералната организация „ Росавиация “, която разгласява лист на пасажерите.

Всичките 10 души на борда на самолета, седем пасажери и трима членове на екипажа, са починали.

Самолетът е пътувал от Москва за Санкт Петербург.

Заедно с Евгений Пригожин на борда му са се намирали командирът на „ Вагнер “ Дмитрий Уткин и Валерий Чекалов, споменаван в санкционните описи на Съединените щати като доближен на Пригожин.

Руските управляващи са почнали престъпно следствие за аргументите за злополуката.

Руските държавни медии оповестиха, че самолетът се е запалил при удар в земята, откакто е бил във въздуха по-малко от половин час.

Свързаният с „ Вагнер “ Телеграм канал „ Сива зона “ обаче твърди, че самолетът е бил свален от съветската войска.

Пригожин беше основен съдружник на съветския президент Владимир Путин, само че връзките им се утежниха, откакто Пригожин поведе несполучлив протест против съветски военни водачи през юни.

Президентът на Съединените щати Джо Байдън съобщи, че няма да се изненада, в случай че вестта за гибелта на Евгений Пригожин се окаже вярна.

„ В Русия се случват прекомерно малко неща, зад които не стои Путин, “ добави Байдън.

Съветникът на украинския президент Зеленски Михайло Подоляк е сигурен, че Пригожин е бил погубен.

В обществените мрежи Подоляк написа, че „ демонстративното елиминиране “ на командването на Вагнер е „ сигнал от Путин към съветския хайлайф “ преди президентските избори следващата година и този сигнал е „ Внимавайте, измяната е равнозначно на гибел! “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР