Евгений Пригожин, приближен на руския президент Владимир Путин и ръководител

...
Евгений Пригожин, приближен на руския президент Владимир Путин и ръководител
Коментари Харесай

Шефът на “Вагнер”: Олигарсите да забравят за басейните и да помогнат на Русия срещу Украйна

Евгений Пригожин, доближен на съветския президент Владимир Путин и началник на наемническата група “Вагнер ”, разкритикува съветските олигарси и други заможни хора в страната, съобщи ДПА.

Критиките бяха отправени в изявление на Пригожин за телевизия Ар Ти.

Пригожин, който рядко се появяваше в предишното на публични места, пази концепцията за отнемане на олигарсите от тяхното положение, с цел да ги принуди в последна сметка да окажат поддръжка за съветските военни на фронта в Украйна.

“Те (олигарсите) са уплашени. Те харесват комфорта си.

Те желаят да се гмуркат в отоплявани плувни басейни вечерта и да се любуват на живота си ”, съобщи 61-годишният Пригожин.

“Човек би трябвало в даден миг да осъзнае, че би трябвало да се раздели от всичко, което има, от примамващия свят, от заведенията за хранене, СПА-центровете, вилите, басейните.

Колкото по-скоро всичко това бъде отнето от вас, толкоз по-добре ”, съобщи Пригожин по адрес на съветските богаташи.

На Запад Пригожин е възприеман също като съветски олигарх. Той е обект на западни наказания поради ролята си в поддръжка на съветската инвазия в Украйна посредством групата си “Вагнер ”.

А ФБР сложи Пригожин в листата си на най-издирваните хора поради интервенция в изборите в Съединени американски щати.

В последно време Пригожин набира съветски нарушители да вземат участие във войната в Украйна с обещанието, че те ще бъдат амнистирани поради това.
Той също по този начин става все по-критичен към съветските военни поради метода, по който те водят войната.
На Бъдни вечер Пригожин се появи в Санкт Петербург на заравяне на войник на “Вагнер ” и това притегли медийното внимание. Преди това той избягваше да бъде сниман.

За “Вагнер ” се твърди, че е дейна в Източна Украйна от 2014 година и че след това е забъркана в споровете в Сирия, Либия, Централноафриканската република и Мали.

Срещу нея бяха отправени и обвинявания за присъединяване във военни закононарушения. Неотдавна групировката бе отпред на съветския взлом по източния украински град Бахмут, съгласно анализатори.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР