Евгений Булацев, инженер от украинския разработчик UA-Dynamics, заяви пред изданието,

...
Евгений Булацев, инженер от украинския разработчик UA-Dynamics, заяви пред изданието,
Коментари Харесай

The Times: Нов вид невидим украински дрон променя правилата на играта във войната с Русия /видео/

Евгений Булацев, инженер от украинския разработчик UA-Dynamics, съобщи пред изданието, че „ изменящите разпоредбите на играта “ дронове Punisher са изпълнили до 60 „ сполучливи “ задачи от началото на съветската инвазия,пише още Калдата.

„ Това е най-евтиният и елементарен метод за нанасяне на удар от огромно разстояние, без да се рискува животът на цивилни “, сподели Булацев пред вестника.

Електрическите дронове са с обсег на крилете 7,5 метра и могат да летят с часове на височина 400 метр, като се нуждаят единствено от координатите на задачата си, с цел да могат да изпълнят задачата си автоматизирано, сподели Булацев.

По-малък разследващ дрон, наименуван Spectre, лети дружно с него, с цел да разпознава цели, преди Punisher да нанесе удар.

След като през 2014 година стартират боевете в Източна Украйна, група ветерани започват компанията за произвеждане на дронове UA-Dynamics.

„ Три четвърти от чиновниците на компанията са ветерани с опит в специфични интервенции надълбоко във вражеска територия “, споделя пред вестника Максим Суботин, специалист по маркетинг и всекидневен представител на UA-Dynamics.

Булацев съобщи, че главните цели са били стационарни, в това число хранилища за гориво и муниции, станции за електронна и антиелектронна битка и противовъздушни системи.

Различни подразделения в украинската войска употребяват дроновете, само че броят им и местата, където са ситуирани дроновете Punisher, са засекретени, сподели Булацев.

Преди това Булацев декларира, че незабележимите безпилотни самолети Punisher „ от години провокират безпорядък зад проруските линии в Донбас, тъй като врагът няма визия какво го е блъснало “.

Той съобщи пред изданието, че дронът е относително дребен и лек и е неоткриваем за радарите.

„ Нещо повече, той може да пусне три бомби по едно и също време или да порази три обособени цели, след което да се върне в базата, с цел да бъде презареден и изпратен още веднъж в борбата в границите на няколко минути “, сподели Булацев пред The Sun.

Британският министър на защитата Бен Уолъс съобщи пред Sky News, че Украйна е спряла съветския прогрес частично посредством осъществяването на „ доста интелигентен проект “.

„ Видяхме фрагменти, които не можем да проверим, само че видяхме фрагменти, на които украинците употребяват БЛА (безпилотни летателни апарати), с цел да нападат конвои с бензинови влакове, да преследват логистични линии, видяхме взривени линии, всички неща, за които вие и аз се сещаме, когато става въпрос за опозиция “, сподели Уолъс.

Заедно с дроновете Punisher украинските военни употребяват и към 20 от високо оценените дронове Bayraktar TB2 от Турция.

Видеоклипове, споделени от украинските военни предходната седмица, демонстрират най-малко един удар от дрон TB2, който наподобява раздира колона от съветски танкове и бронирани машини.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР