Евгений БелийБългарският антифашистки съюз (БАС) провежда своя редовен Осми Конгрес

...
Евгений БелийБългарският антифашистки съюз (БАС) провежда своя редовен Осми Конгрес
Коментари Харесай

Да обединим антифашистите от всички поколения

Евгений Белий
Българският антифашистки съюз (БАС) организира своя постоянен Осми Конгрес в извънредно комплицирана и сложна интернационална и вътрешно-политическа конюнктура. 
Светът е обзет от невиждана до момента рецесия, която има освен стопански, идеологически и геополитически измерения, само че също по този начин и климатични, биологични и свързани с киберсигурността аспекти. Само на няколкостотин километра от нашата граница се водят яростни военни дейности. Появи се международна пандемия, ускориха се цифровите войни в световното осведомително пространство. Взаимоотношенията сред огромните нуклеарни страни са изострени до краен лимит. > На ръба сме на Трета международна война,  > която този път ще бъде унищожителна за цялата планета! С доста болежка и паника би трябвало да признаем, че през днешния ден историята за Втората международна война се пренаписва от " спечелилите " в Студената война, които трансфораха освободителите в окупатори, а окупаторите в освободители. А това демонстрира още един път, че Европа още веднъж е инфектирана с фашисткия вирус, с който се бориха нашите предшественици. 
 Днес е 22 юни - една от най-мрачните дати в историята на 20 век. На този ден преди 82 години хитлеристка Германия атакува Съветския съюз. По време на Втората международна война, в продължение на шест години, бяха унищожени хиляди градове и обитаеми места, унищожено бе голямо количество от културното завещание на човечеството градено с хилядолетия, починаха близо 55 милиона поданици на планетата, най-вече почтени мъже, дами, деца, от които 25 милиона жители на Съветския съюз. Ето за какво милиони хора в Европа и по света  посрещнаха 9 май 1945 година с необикновен екстаз, с религия и вяра, че фашизмът дефинитивно е надвит. 78 години след края на Втората международна война, светът живя в условен мир и сякаш не помни тревожния зов на Юлиус Фучик: " Хора, бдете! " След разпадането на Варшавския контракт обаче, неофашистите от Източна Европа започнаха да надигат глави. 
Реваншистите в Европейския съюз не помниха, че в случай че не беше 9-ти май - Денят на Победата, нямаше да има и Ден на Европа и отхвърлиха ролята на Съветския съюз в битката против фашизма. 
На 19 септември 2019 г. > Европейският парламент одобри една позорна резолюция  > за въздействието на историческата памет върху бъдещето на Европа, с която публично утвърди пренаписването на резултатите от войната. Това се на-прави с политическа цел, с цел да се постави знак за тъждество сред социализма в Съветския съюз и националсоциализма във фашистка Германия и да се разгласи, че Съветския съюз е бил същинският провинен за началото на най-страшната война през 20-ти век. Смисълът на тази резолюция е Русия като приемник на Съветския съюз да заплати на всички пострадали страни, да бъде изключена от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и да остане без право на несъгласие.
В момента офанзивата против Русия, против съветския народ е тотална и всеобхватна и преследва избрана политическа цел - това е да бъде унищожена Русия като геополитически фактор, което е невероятно нито на този, нито на идващ стадий, само че се организира с една типична англосаксонска поредност и по-лошото е, че зад тази политика застават германци, французи, италианци, които доста добре знаят, че без Русия непоклатимост и мир не може да има.
Нека тук, от тази естрада да кажем - през днешния ден българските антифашисти, българския народ живеят с възприятието за безконечна и нерушима дружба с братския съветски народ. Чиновниците в Евросъюза > нямат право да фалшифицират историята, > която е написана с кръвта на милиони хора по света. Време е да заявим намерено, на всеослушание, че страните от Източна Европа са свободни страни, които са подготвени да окажат опозиция против възраждането на фашизма. Ние би трябвало да създадем всичко допустимо да не позволим на техните потомци да пренаписват историята и да ни диктуват - по какъв начин да живеем, с кого да сме другари, кого да почитаме, кого да ненавиждаме. 
В края на 2020 година Генералната асамблея на Организация на обединените нации одобри резолюция за битка с героизацията на нацизма, неонацизма и други практики, които способстват за ескалацията на актуалните форми на расизъм, расова дискриминация, ксенофобия и свързаната с тях нетърпимост. 130 страни са дали своят вот за Резолюцията. Две са дали своят вот срещу - Украйна и Съединени американски щати, 51 страни са се въздържали. 
Българския антифашистки съюз още веднъж би трябвало да призове учените-историци да напишат нова история на България, учредена на документи и потвърдени обстоятелства, освободена от политически предубеждения, предразсъдъци, пристрастия и тълкувания. Ние от дълго време молим да се преразгледат наличието и образователните стратегии по българска история и литература, написани от българските продажни соросоиди, които я изопачиха и осакатиха листата с проучването на българските творби в учебните заведения. 
Време е БАС, дружно с други патриотични организации, изповядващи антифашистките полезности, да изготвят проект за патриотичното образование на българските деца.
И като приказваме за децата, не можем да останем безразлични и към т. н. Истанбулска Конвенция, а това е " Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение ". > Под благовидната загриженост  > за отбрана на дамите в Конвенцията се прокарват и въпроси свързани със фамилията, с еднополовите бракове,  трансформира се наличието на понятието " пол ". Конвенцията е вътрешно спорна, размива границата сред мъжкия и женски пол и въ-вежда трети обществен пол. Ако обществото загуби способността да прави разлика сред жена и мъж, битката против насилието над дамите остава единствено фиктивен, само че неосъществим ангажимент. Анализ на термина " джендър " принизява обществената роля на дамата да ражда и брака като връзка единствено сред мъж и жена - схващане, надълбоко вкоренено в българското правосъзнание. Истанбулската спогодба поражда паника за бъдещето на европейската християнска цивилизация, тъй като тя съдържа ново схващане за индивида - индивидът като тираничен стопанин, който следва своите стремежи и пристрастености дотам, че може да самоопредели даже пола си. 
Тези разбирания отварят необятно вратите към честен разпад, който неизбежно води до психофизическото заличаване на индивида. Конституционният съд отхвърли ратификацията на Конвенцията, която влиза в несъгласие с Конституцията на Република България. Затова дано всеобщо се включим в подписката на Инициативния комитет от изтъкнати интелектуалци за осъществяване на общонационален референдум по въпроса, против джендър идеологията, с цел да се съхраним като народ.
За нас, българските антифашисти, > мирът е най-голямата ценност  > и богатство на човечеството. Ето за какво военните дейности в Украйна за нас са неприемливи. Защото там се избиват два славянски народа, тъй като това не е тяхнта война, а война сред Съединените американски щати, Европейския съюз и НАТО против Русия. Обвиненията на Запада против Русия за осъществяването на специфичната военна интервенция в Украйна са едностранни, лишени от всякаква обективност. В същото време всички международни, " свободни " медии черпят информация единствено от американските източници. Съвета за електронни медии у нас забрани всички съветски телевизионни канали. Малко хора се замислят по кое време и за какво стартира този спор. 
Предвид създалата се у нас и в света политическа конюнктура, през днешния ден главната историческа задача на БАС е да се трансформира от организация на ветераните на анти-фашистката опозиция в социална организация на антифашисти от всички генерации. А това несъмнено изисква от нас виновна работа както по идейното, по този начин и по организационното подсилване на нашите структури. >
с огромни съкращения
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР